Головна Думки

Колишній керівник Вінницької області відзначив високий бойовий дух ЗСУ і окреслив напрямки регіонального розвитку

“Я до останнього не вірив у те, що сталося… Хоча, звісно, почуття тривоги було дуже високим. Аналізуючи інформацію про скупчення російської техніки на кордонах з Україною, було відчуття, що це якась військова авантюра…”, – описав власні враження на момент початку війни голова ГО “Ми – Вінничани”, колишній голова Вінницької ОДА Валерій Коровій в інтерв’ю “33-му каналу”.

Громадський діяч переконаний, що завдяки згуртованості українського суспільства, високому бойовому духові ВСУ ми зуміли зупинити агресора, дати йому гідну відсіч.

“А люди наші вміють єднатися у критичних ситуаціях. З перших тижнів повномасштабної війни спостерігаю, як вінничани стали добріші, обіймають один одного, підтримують, волонтерять. У Стрижавці бабуся віддала заощадження, які збирала на смерть, для ЗСУ. А інша старенька роздавала яблука теробороні. Тому я гордий за наших людей! Гордий за Збройні сили! Гордий за молоде покоління українців, які не знають, що таке Радянський Союз, але добре розуміють, що таке незалежність України і зі зброєю в руках готові її захищати”, – відзначив В. Коровій.

Керівник “Вінничан” вважає, що традиційне політичне життя “обнулилося” і вже не буде таким, як раніше. Цілком очевидно, що політичну еліту України поповнять військові, які зараз захищають Україну.

Вказав він і на певні проблеми у вітчизняному законодавстві, яке регулює військовий стан.

“В законі чітко прописана певна процедура прийняття рішень. Законодавство недосконале, тому тут є певні протиріччя із законом про місцеве самоврядування. Тому схиляюся до думки, що потрібно розмежувати регіони України. Там, де ведуться бойові дії — залишити військовий стан, а в інших можна впроваджувати надзвичайний стан. Це дало б можливість зменшити певні обмеження, пожвавити діяльність бізнесу, реанімувати роботу місцевого самоврядування як такого”.
Звернув увагу Валерій Коровій й на те, що Вінниччина є регіоном, де не відбуваються військові дії, тому тут слід відновити розвиток, накопичити ресурси, щоб допомогти іншим областям.

“Сьогодні регіональні органи влади мають створити середовище для покращення ділової активності. Це має бути масове спрощення будь-яких процедур. Тому, користуючись нагодою, просив би людей виходити зі своїх гаджетів, з квартир і проявляти ділову активність — відкривати ФОПи, надавати послуги. Тільки так ми можемо відновити країну”,
– резюмував громадський діяч.
Попередня публікаціяУ Вінниці діти-переселенці записуються на безкоштовні тренування у спортивні школи
Наступна публікаціяУ Вінниці оперативники затримали закладчика амфетаміну