Сьогодні, 25 березня, міський голова Сергій Моргунов спільно з головою обласної ради В’ячеславом Соколовим, підписали розпорядження про створення Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Його завдання – підвищити ефективність роботи по всьому гуманітарному напрямку, якісно і швидко реагувати на запити та закривати їх.

Вже місяць Вінниця працює в режимі гуманітарного хабу. Вінничани та мешканці інших громад активно включились у цю роботу. Допомагають військовим, людям, які тікають від війни і залишаються у Вінниці, пересилають все, що потрібно, в міста, які потерпають від бойових дій.

Вінниця налагодила співпрацю з міжнародними партнерами – в місто постійно прибувають фури з гуманітарною місією з-за кордону.

Багато волонтерських організацій та гуманітарних центрів намагаються взаємодіяти та допомагати один одному. Але чим далі, тим більшою є потреба в єдиному центрі координації усіх, хто залучений в гуманітарну діяльність.

«Я думаю, що наша консолідація і правильна координація дій повинна сприяти більш ефективному розв’язанню нагальних питань. Вже пройшов місяць війни, і ми побачили, що дуже багато людей займається різними напрямками допомоги на рівні обласних і міських депутатів, на рівні територіальних громад Вінницької області. Але це відбувається хаотично. Тому було прийнято рішення, спільно з головою Вінницької обласної ради Вячеславом Соколовим, про створення Міжрегіонального гуманітарного координаційного штабу. Ми сьогодні підписали спільне розпорядження», – каже Сергій Моргунов.

Завдання Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу – забезпечити якісну координацію між тими, хто залучений в гуманітарну роботу. Тут буде збиратись інформація про потреби та координуватись робота тих, хто може ці потреби закрити.

Ще один напрямком діяльності штабу – адаптація до нових економічних реалій. Потрібно відновлювати економіку в місті та регіоні, забезпечувати роботою людей, сприяти переміщеним підприємствам.

Попередня публікаціяУ Вінниці зооволонтери допомагають кормами собакам і котикам, як отримати допомогу. Відео
Наступна публікаціяУ Вінниці в програмі «Муніципальне житло» можуть взяти участь працівники підприємств, що перемістилися із зони активних бойових дій та внутрішньо переміщені особи