Сьогодні, 25 березня, під час сесії Вінницької міської ради депутати одноголосно підтримали рішення про надання можливості працівникам підприємств, що перемістилися із зони активних бойових дій до Вінницької міської територіальної громади та мають намір оселитися у громаді, брати участь у Програмі «Муніципальне житло».

Працівники підприємств, які виявлять бажання стати учасниками Програми, забезпечуватимуться тимчасовим житлом до завершення будівництва та введення в експлуатацію муніципальних будинків.

«Ми сьогодні включили у Програму «Муніципальне житло» працівників підприємств, які перевезли свої підприємства і зареєструвалися у місті Вінниці. Я маю на увазі, з тих міст, які в облозі, де не можна вести бізнес. Так само це стосується внутрішньо переміщених осіб. Тому ми додаємо цю категорію людей до Програми з відповідними квотами по муніципальному житлу», – сказав міський голова Сергій Моргунов.

Нагадаємо, що вже тринадцятий рік поспіль у Вінниці зводять багатоквартирні житлові будинки за Програмою «Муніципальне житло ВМТГ». За цей час збудували 10 багатоповерхівок. У 2021 році розпочали будівництво нового об’єкта на вулиці Анатолія Бортняка.

Учасниками Програми можуть бути люди з інвалідністю, багатодітні сім’ї, працівники бюджетних закладів, люди, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, учасники бойових дій, які проходили військову службу в Афганістані, молоді сім’ї та молоді одинокі громадяни до 35 років, які перебувають на квартирному обліку.

Наразі визначено два об’єкти будівництва муніципального житла у Вінниці:

VIІI об’єкт Програми – Реконструкція нежитлової будівлі з прибудовою та надбудовою багатоквартирного житлового будинку по вул. Привокзальна, 30. На даний час виконуються проєктні роботи на будівництво, очікується кошторис для визначення вартості будівництва 1 квадратного метра житла, яка буде затверджуватися рішенням виконавчого комітету Вінницької міської ради.

ІХ об’єкт Програми – «Нове будівництво багатоквартирного житлового будинку з підземним паркінгом по вул. 600-річчя, б/н в м. Вінниця». Визначено виконавця проєктно-кошторисної документації та підрядну організацію для будівництва будинку.

Програмою визначено граничний термін будівництва об’єктів Програми – не більше 18 місяців. Розподіл квартир в муніципальних житлових будинках здійснюється шляхом проведення жеребкування. Його проводять у два етапи серед зареєстрованих кандидатів на участь у Програмі окремо для різних категорій квартир: категорія «однокімнатні квартири», «двокімнатні квартири» тощо.

У разі відмови учасника Програми першої черги від участі у Програмі протягом трьох місяців з дати проведення жеребкування, право для придбання майнових прав на квартиру в об’єкті Програми отримує учасник Програми другої черги у черговості, визначеній жеребкуванням та відповідно до категорії квартир, по якій проводилось жеребкування.

 

Попередня публікаціяУ Вінниці утворять Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб
Наступна публікаціяУ Вінниці управління соціального захисту працюватимуть без вихідних для реєстрації внутрішньо переміщених людей