Днями у швейцарському Цюріху вийшов на маршрути трамвай у синьо-жовтих кольорах з QR-кодами та адресою сайту, де міститься інформація, як можна допомогти Україні і українським біженцям. Символічно, що це трамвай серії Tram 2000, першу партію яких відповідно до реалізації 2-ї фази проєкту «Цюріхські трамваї для Вінниці» наше місто мало отримати наприкінці цього року.

Синьо-жовтий трамвай солідарності курсує у Цюріху із середини березня. І він є нагадуванням для пасажирів, що у самому серці Європи триває війна українського народу проти російських окупантів. На вагоні міститься заклик «Ми допомагаємо Україні. Запрошуємо в салон», також є посилання на сайт, де вказано, як саме жителі Цюріха можуть підтримати українців. Це зокрема, надання житла для біженців з України, волонтерська допомога постраждалим від війни, а також грошові пожертви.

Всередині салону теж міститься інформація про те, як можна долучитись до цієї акції, та розміщені QR-коди із закликами на кшталт: «Ви хочете діяти? Ви сіли у правильний трамвай» або «Ми живемо в безпеці. Допоможімо тим, хто є біженцем».

Трамвай солідарності представляє серію вагонів Tram 2000, перша партія яких наприкінці цього року мала надійти до КП «Вінницька транспортна компанія» в рамках 2-ї фази реалізації проєкту «Цюріхські трамваї для Вінниці». Відповідну угоду між Швейцарією та Вінницею було підписано в грудні 2020 року.

«В середині березня ми мали їхати до Швейцарії разом з фахівцями нашого комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія». Адже у кожної серії трамваїв є свої відмінності. Це стосується як «Міражів» та вагонів типу Karpfen, так і Tram 2000. Наші спеціалісти мали навчитись проводити діагностику трамваїв Tram 2000, набути знання, як усувати несправності, які є особливості у цієї серії. Але через зрозумілі причини ця поїздка наразі відтерміновується, – розповідає заступник міського голови Микола Форманюк. – Дякуємо нашим швейцарським партнерам за підтримку Вінниці та України».

Попередня публікаціяМешканці громад Вінниччини переробили 170 тонн м’яса птиці на тушонку. ФОТО
Наступна публікаціяНа Вінниччині понад 80 пожеж в екосистемах щодоби, вчора загинули дві людини. Відео