Рятувальники Вінниччини вкотре нагадують про сувору заборону спалювання сухої рослинності.

На жаль, “достукатися” до свідомості громадян майже неможливо.

Бійці ДСНС змушені використовувати резерви не за призначенням, а тому можуть просто не встигнути туди, де справді буде потрібна термінова допомога, від якої залежатиме людське життя.

«Рятувальники щодня звертаються до громадян із закликом припинити спалювати торішню рослинність. Натомість кожної доби Службою порятунку області ліквідовується понад 80 таких пожеж», – йдеться в повідомленні ДСНС Вінниччини.

Вчора, 22 березня, о 17:25 в ДПРЧ-19 м. Калинівки надійшло повідомлення від працівників Національної поліції про загибель жінки, 1938 р.н., яка спалювала суху траву у власному домогосподарстві на вул. Кошового у с. Шепіївка Іванівської СТГ. Вогонь знищив 0,5 торішньої рослинності. За останню добу це вже другий факт загибелі людей через необережність у поводженні з вогнем на відкритих територіях.

Надзвичайна подія, яка сталася 22 березня близько 15:00 на території одного із приватних домоволодінь у с.Велика Кісниця на Вінниччині ще раз свідчить про небезпеку випалювання сухої рослинності. Бійці ДПРЧ-35 м.Ямпіль Могилів-Подільського району, які прибули на виклик, з’ясували, що вогнем охоплено близько півтора гектара присадибної ділянки та домашні речі, складені впритул до будинку.

Рятувальники приборкали вогонь та не дали йому перекинутися на житлову споруду. Під час ліквідації пожежі черговим караулом ДПРЧ-35 неподалік присадибної ділянки в згорілій траві було виявлено тіло загиблого господаря домогосподарства.

За словами сусідів, 83-річний чоловік мав проблеми із здоров’ям та пересувався на милицях. Незадовго до пожежі люди бачили, як він згрібав суху траву в купки. Вони також попереджали сусіда, щоб той не підпалював сухостій, адже була дуже вітряна погода.

Дружина ж загиблого стверджує, що господар побіг в поле, коли побачив, що там щось димить. Працівники поліції встановлюють обставини загибелі людини у вогні.

22 березня о 05:06 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу в одному із приватних домогосподарств на вул.Кожевній у Жмеринці. За попередніми даними, опіки I-II ступенів (близько 25%) отримала власниця оселі. Жінка, 1942 р.н., спалювала суху траву.

«Випалювання сухої трави вбиває! Не вчиняйте протиправні дії, адже робити це зараз заборонено законом», – закликають рятувальники.

Попередня публікаціяТрамвай солідарності з Вінницею та Україною їздить у Цюріху
Наступна публікаціяУ Вінниці формують реєстр майданчиків для евакуйованих підприємств