Вінниця гуманітарний хаб. Освітяни, волонтери та всі вінничани працюють на перемогу. Відео

У Вінниці департамент та заклади освіти від початку війни завантажені роботою. Вдень і вночі від першого дня вони надавали допомогу, координували усіх: волонтерів, внутрішньо переміщених осіб, евакуйованих та звичайних громадян, які прагнули допомогти.

Цілодобова робота вінницьких освітян стала частиною того гуманітарного хабу, який розвернувся в області.

«Ми зустрілися в такий складний час, але хочу вам сказати, що міська влада зробила все можливе, щоб люди, які пересуваються через нашу область, вимушені переселенці, люди які постраждали від бойових дій, в нашому місті почувались комфортно. І ті які поселяються тут на певний час, тимчасово, і ті які перебувають тут одну ніч для потреб евакуації. Для потреб евакуйованих задіяно сім гуртожитків закладів ПТНЗ, п’ять закладів загальної середньої освіти. В яких міська рада створила всі умови в яких люди можуть отримати нічліг, харчування і безпечне перебування», – розповідає директорка Департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

За її словами, від початку евакуації були ночі коли приймали до 1900 людей, але наразі потік зменшується. Зараз з’являється інша тенденція, люди хочуть залишитись у Вінниці і перебувати чи постійно, чи тимчасово.

«Я дуже вдячна всім працівникам освіти, всім вінничанам, які долучились до цієї важливої місії. До того, щоб ці люди, після такої важкої психологічної травми, після кількох діб без сну, без спокою в тривозі, отримали хоч невеличкий комфорт та перепочинок у своєму шляху на захід, чи коли вони залишаються у Вінниці. Наші працівники вони неймовірні, наші вінничани неймовірні. Ми всі працюємо над тим щоб перемогти, своєю працею наближаємо перемогу, тому що ми знаємо перемога за нами. І все буде Україна!», – каже Оксана Яценко.

Попередня публікаціяУ Вінниці юридична клініка ДонНУ імені Стуса надає безоплатну правову допомогу
Наступна публікаціяНа Вінниччині власники будівель та різних інженерних споруд мають вимикати нічну підсвітку