24 лютого 2022 року Верховна Рада України проголосувала за затвердження Указу Президента України № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», яким запроваджено воєнний стан на всій території України. Воєнний стан запроваджується з 5:30 24 лютого 2022 року строком на 30 діб. Указом президента “Про продовження строку дії воєнного стану в Україні” від 14.03.2022 р. № 133/2022 продовжено строк дії воєнного стану з 05 години 30 хв. 26 березня строком на 30 діб.

У зв’язку із введенням в Україні воєнного стану тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини і громадянина, передбачені статтями 30 – 34, 38, 39, 41 – 44, 53 Конституції України, а також вводитися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб в межах та обсязі, що необхідні для забезпечення можливості запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, які передбачені частиною першою статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

Важливо знати, що введення воєнного стану не призводить до обмежень прав суб’єктів на безоплатну правову допомогу, гарантованих Законом України «Про безоплатну правову допомогу». Безоплатна правова допомога надається у порядку та за наявності підстав, визначених законом.

Отож, юридична клініка ДонНУ імені Василя Стуса надає допомогу внутрішньо переміщеним особам, евакуйованим та усім іншим громадянам, які потребують правової допомоги в умовах воєнного стану.

Звертайтеся за тел.: +380957071383

Також можете звертатись у повідомленнях!

Посилання на телеграм канал: https://t.me/+gweE2KwxnZJmN2Fi

Наш Instagram: https://instagram.com/legal_clinic_donnu…

 

Попередня публікаціяУ Вінниці відбувся онлайн-концерт Анатолія Секретарьова «Пісні в Укритті». Відео
Наступна публікаціяВінниця гуманітарний хаб. Освітяни, волонтери та всі вінничани працюють на перемогу. Відео