Запроваджені зміни в оподаткуванні неодмінно призведуть до відчутних негативних наслідків, – вважає народний депутат Микола Кучер.

Парламентар переконаний, що запроваджені зміни системи оподаткування у агарному виробництві, зокрема у птахівництві, призведуть до негативних наслідків. Серед них скорочення робочих місць, особливо на селі та зменшення поголів’я птиці, що обов’язково призведе до зростання цін та імпорту.

І це думка всіх виробників, які працюють у цій галузі українського сільгоспвиробництва, – підкреслює народний обранець.

Микола Кучер, від імені професійних асоціацій звернувся до колег розглянути цю проблему і вирішити її.

«Саме тому під час засідання Комітету Верховної Ради з Питань Аграрної Політики та Земельних Відносин, реагуючи на звернення профільних асоціацій, я запропонував колегами розглянути на найближчій нашій зустрічі проблему тисяч підприємств птахівництва, яких з 1 січня позбавили спрощеної системи оподаткування. Тепер птахівники мають перейти на загальну систему оподаткування, або ж виділити птахівництво в окремі підрозділи. Але це не є рентабельним».

Народний депутат зазначив, що у більшості аграріїв змішана система виробництва. Тому такі різкі зміни в оподаткуванні неодмінно призведуть до відчутних негативних наслідків: по-перше, це скорочення робочих місць, особливо на селі; по-друге, зменшення поголів’я птиці, що обов’язково призведе до зростання цін та імпорту.

«Автори цих змін думали, що борються із великим бізнесом, а виявилось, що вдарили в першу чергу по малих фермерах. Тож закликаю Комітет терміново відреагувати на цю ситуацію, аби врятувати одну з найбільш перспективних галузей України», – наголосив Микола Кучер.
Попередня публікаціяНа Вінниччині поліція ліквідувала мережу Інтернет-магазинів з реалізації фальсифікованого елітного алкоголю
Наступна публікаціяНа Вінниччині 418 нових хворих на COVID-19