Для незаконного збагачення група ділків створила декілька вебресурсів, через які продавали сурогат під виглядом спиртного відомих брендів. З підпільного цеху в м. Могилів-Подільський слідчі спільно з оперативниками кіберполіції вилучили понад 1200 тетрапаків готового для продажу фальсифікату, тонну спиртової суміші, барвники, ароматизатори, обладнання для розливу, розхідні матеріали для виготовлення ще майже 5 тисяч тетрапаків з маркуванням різних торговельних марок, банківські картки, «чорнові» записи, комп’ютерну техніку, гроші, отримані злочинним шляхом.

Алкогольну продукцію жителі Могилева-Подільського віком 31 та 34 роки, виготовляли на одному зі складів міста, товар покупцям відправляли через місцеве поштове відділення.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання одного із фігурантів  та у підпільному цеху, поліцейські вилучили понад 1200 тетрапаків алкоголю відомих світових брендів, тонну спиртової суміші,

Процесуальне керівництво документування злочину здійснює Вінницька окружна прокуратура.

Слідчим відділом Вінницького районного управління поліції розслідується кримінальне провадження, розпочате за ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). Такий злочин карається штрафом від десяти тисяч до п’ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Після проведення всіх процесуальних дій та експертиз буде вирішуватись питання щодо притягнення зловмисників до відповідальності також за ст. 204 Кримінального кодексу України (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів),повідомляють в поліції Вінниччини.

Попередня публікаціяЧоловіка, який на Вінниччині поцупив майже 70 тисяч гривень з припаркованого авто затримали на Черкащині
Наступна публікаціяНардеп від Вінниччини пропонує повернути агровиробникам спрощену систему оподаткування