Про проєкт «Волонтерство від Університету третього віку, допомога дітям з інвалідністю», журналістам Vinnytsia Press Point, розповіла голова Відокремленого структурного підрозділу ГО «Справа Кольпінга в Україні» «Родина Кольпінга м. Вінниця» Леся Самойленко.

В межах соціально-культурного проєкту, який реалізовувався ВОО ВГО «УСІ» у співпраці з «Родиною Кольпінга м. Вінниця» за підтримки ВМР, сформували команду з 80 волонтерів, які навчились працювати з 70 дітьми та молоддю з інвалідністю.

«Була зроблена величезна робота. Протягом семи місяців ми об’єднались у міцну команду з волонтерів, фахівців, батьків дітей з інвалідністю і самих дітей. Було багато всього, це і тренінги і розвитково-психологічні заняття ціла програма «Допомога в самодопомозі». Все робили разом, всього досягали спільно», – розповідає Леся Самойленко.

За цей час багато вінничан могли оцінити результати роботи проєкту, адже спільні досягнення можна було побачити чи придбати на ярмарках «Творимо разом!». Вони проходили в різних локаціях у Вінницькій ОДА, «Берізках», «Вінсмарті» та «KolpingCentr».

«Минулого року наша команда, не дивлячись на карантинні обмеження, започаткувала дуже важливий напрям роботи, коли поєднались життєвий досвід та щирість людей старшого віку, а також потреби у підтримці дітей та молоді з інвалідністю та їх родин. Навіть по завершенню проєкту наразі продовжує діяти наш Університет третього віку.

Працюючи в напрямку створення творчих робіт та розвитку творчих здібностей ми побачили дійсно сильні сторони у такому виді діяльності у наших дітей. Це можливість надалі створити соціальне підприємництво та можливість виготовлення робіт з метою трудової зайнятості молоді, хто в силу своїх порушень у розвитку не зможе працювати на відкритому ринку праці.

Запрошуємо в нашу команду творчих людей, кому за 50, адже у нас завжди цікаво, затишно та з добром у серці! Допомагаючи іншим ми своїми діями змінюємо світ на краще! Вже зараз назва наших виставок стала нашим девізом – «Творімо разом!», – підсумовує Леся Самойленко.

 

 

Попередня публікаціяЗавтра всі школи Вінниці переходять в режим онлайн роботи
Наступна публікаціяУ Вінницькій міськраді скасували рішення про перехід на онлайн навчання вінницьких шкіл