Про це свідчить тотальне розчарування виборців розвитком Вінницької області після місцевих виборів.

Згідно опитування телеграм-каналу “Політична Арена Вінниччини” 50% вінничан вважає, що після місцевих виборів нічого не змінилось; 32% вінничан вважає, що стало гірше; 12% вінничан переконані, що стало значно краще; ще 6% вінничан жалкуть про свій вибір.

88% (стало гірше, жалкую пр освій вибір, нічого не змінилось) – це вкрай негативна оцінка діяльності місцевої влади у Вінницькій області.

Позаяк у політиці працюють алгоритми подібні до бізнесу та економіки, то рано чи пізно, попит народжує пропозицію.

Як бачимо, запит на формування реальної опозиції у Вінниці є і цей запит буде лише зміцнюватись. Зважаючи на комунальні, економічні та соціальні проблеми в Україні та в нашому регіоні.

Про опозицію до кого йде мова?

Після останніх місцевих виборів у Вінницькій області місцеву владу майже на всіх рівнях сформувала “Українська стратегія Гройсмана”. Це більшість в обласній раді та керівний склад ради, міський голова обласного центру та більшість в депутатському корпусі, представлені партійці колишнього керівника Кабміну і в інших місцевих радах Вінниччини.

Стрімке і глибоке розчарування в команді колишнього прем’єр-міністра на місцях, дає широке електоральне поле для появи альтернативи партії Гройсмана в нашій області.

Питання лише у політичній та репутаційній якості майбутньої опозиції.

Традиційно, опозиція до місцевої влади у Вінницькій області мала здебільшого хаотичне походження та складалась зі слабко організованих, часто маргінальних груп громадян. Ще частина опозиційних думок та заяв лунає від бізнесменів, активістів-одинаків, у яких є старі особисті, чи бізнес-конфлікти з міською/обласною владою.

Якщо на Вінниччині сформується потужна і справжня опозиція, з підтримкою політичних партій, чіткою організаційною структурою, інформаційними ресурсами, то перші перемоги такого об’єднання ми побачимо вже під час наступних парламентських виборів. Адже вона не тільки стане головною альтернативою партії Гройсмана та її кандидатам у регіональних списках, а й буде прагматично збивати рейтинг “Українській стратегії” системною критикою у ЗМІ, соцмережах та місцевих радах.

При умові гарних результатів на виборах до Верховної Ради, таке опозиційне об’єднання може розраховувати на перемогу і на наступних місцевих виборах, а Вінниччина може вперше за останні 16 років отримати кардинальну зміну регіональної еліти.

Попередня публікаціяДвоє юних вінничан вибороли перемогу на чемпіонаті міста з шашок
Наступна публікаціяНа Вінниччині судитимуть державного виконавця, який зняв арешт з майна неплатника аліментів