Після місцевих виборів, на яких партія експрем’єр-міністра України отримала більшість в обласній, міській та більшості місцевих рад області, Володимир Гройсман активізував публічну діяльність.

Він став з’являтись на політичних ток-шоу, зробив низку критичних заяв на адресу діючої влади та дав зрозуміти, що готовий повернутись у велику політику на чолі своєї політсили.

Сплеск політичної активності декілька разів фіксував певне зростання рейтингу партії колишнього прем’єра.

В лютому 2021 року соціологічна група “Рейтинг” давала “Українській стратегії” п’яте місце в загальному рейтингу українських партій і 5,1% електоральної підтримки.

Це давало певні надії на проходження політсили до Верховної Ради на наступних виборах.

Але вже у травні та ж сама соціологічна група дала партії Гройсмана вже дев’яте місце серед всіх партій і 3,8% рейтингу.

Вчора компанія КМІС опублікувала свіжий парламентський рейтинг, в ньому “Українська стратегія” знову отримала прохідні 5,8%, але дослідження розкритикували експерти та вказали на багато неспівпадінь, а політичну силу Володимира Гройсмана, разом із партією Олега Ляшка, Ігоря Смешка та Євгена Мураєва зарахували до проєктів олігарха Рината Ахметова.

Як зазначили експерти, в цьому дослідженні всі афільовані з Ринатом Ахметовим політичні партії несподівано долали прохідний бар’єр до ВР.

Крапку в дискусіях експертів та політичних телеграм-каналів поставила соціологічна компанія “Социс”.

В сьогоднішньому опитуванні партія “Українська стратегія Гройсмана” отримала 3,8%, серед тих, хто визначився та піде та вибори.

Цей показник ідентичний рейтингу УСГ на кінець травня від групи “Рейтинг”, який ми наводили вище.

До слова, в дослідженні “Соцису” партії Ляшка та Мураєва теж не долають прохідний бар’єр.

Таким чином, попри всі намагання команди колишнього мера Вінниці, “Українська стратегія Гройсмана” так і не вийшла за межі регіональної політичної сили.

Але до наступних виборів, які повинні пройти у 2024 році, ще багато часу і політична сила ще може наздолужити необхідну підтримку електорату. Принаймні в межах Центральної України.

Щоправда на місцевому рівні авторитет УСГ теж втрачає позитивну динаміку, через розчарування виборців Вінниччини, які покладали надії на команду Володимира Гройсмана, що обіцяла швидкі та якісні зміни, на тлі непрофесійності чинної влади.

Але дива не сталось і у численних вінницьких ОТГ посилюється критична риторика на адресу місцевих депутатів та голів громад від “Української стратегії Гройсмана”.

Попередня публікаціяНа Вінниччині врятували пса, який впав у яму. Фото
Наступна публікаціяНа Вінниччині французька делегація з міста Діжон відвідала поля з полуницею