Сьогодні, 9 червня, делегація з Франції побувала на полях ТОВ «Аграна Фрут Лука», де вирощують полуницю, вишню та інші ягоди. Закордонних гостей вразили масштаби угідь. Також вони відвідали кілька цехів безпосередньо на заводі «Аграна Фрут Україна», зокрема з перероблювання свіжих фруктів та для виготовлення наповнювачів з них.

Генеральний директор компанії «Аграна Фрут» Петро Мисливий розповів гостям, що підприємство у своїй роботі застосовує останні технології, завдяки чому продукція заводу має попит у багатьох країнах світу. «Ми експортуємо нашу продукцію до Франції, Німеччини, Австрії, Польщі, Ізраїлю, Америки, Австралії та Мексики», – каже Петро Мисливий.

Представники делегації з Діжону побували на полях, де вирощують ягоди, а також на заводі, де їх переробляють.

«Те, що я сьогодні побачив на цих угіддях – вражає, і особливо величезні площі для вирощування полуниці. Сподобалось й те, що застосовуються цікаві технології. Наприклад, під полуницю стелять сіно, на таких об’ємних територіях це дуже доцільно. Загалом, вважаю, що підприємство дуже раціонально та оптимально використовує у своєму господарстві різні технології для вирощування рослин», – поділився враженнями технічний спеціаліст компанії «VITAGORA» Філіп Оспіталь.

Також французи ставили багато питань щодо органічного виробництва та боротьби зі шкідниками.

«Зараз у Франції зростає запит на виробництво органічної продукції, особливо в останні три роки. Це пов’язано з тим, що і споживачі, і виробники розуміють важливість розвитку цього напрямку. Коли аграрії переходять з традиційних способів ведення господарства на більш екологічні, органічні, то вони в результаті на 20% підвищують свій прибуток. Але це вимагає високої підготовки в технологіях і відповідної освіти агрономів», – каже пан Оспіталь.

Попередня публікаціяВінницька партія Гройсмана не масштабується на загальнодержавному рівні
Наступна публікаціяНа Вінниччині на COVID-19 хворіє 831 пацієнт