Сьогодні, 25 березня, під час засідання виконавчого комітету ухвалили рішення «Про затвердження Порядку надання одноразової матеріальної допомоги до 35-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС (26 квітня 2021 року) членам Вінницької міської територіальної громади, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Таку допомогу отримають ліквідатори та потерпілі 1, 2 та 3 категорії. На це з бюджету міста буде спрямовано понад 1,1 млн грн.

Одноразову матеріальну допомогу отримають мешканці територіальної громади, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і які є членами Вінницької міської територіальної громади та перебувають на обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги департаменту соціальної політики міської ради. Станом на 1 лютого таких вінничан було зареєстровано 2016.

«Це одноразова матеріальна допомога, яка буде виплачена до 35-х роковин аварії на ЧАЕС. Сума залежатиме від категорії, до якої відносяться постраждалі. Найбільше отримають ті, хто відноситься до першої. Виплати будуть проведені у квітні. Кошти отримають на особові банківські рахунки або через відділення поштового зв’язку АТ «Укрпошта». Мешканці приєднаних територій допомогу отримають також», – розповіла директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Попередня публікаціяУ Вінниці шість підприємств отримали компенсацію за кредитними договорами
Наступна публікаціяУ Вінницькій ОДА оголосили конкурс на посаду директора гуманітарного департаменту