Сьогодні, 14 грудня, у Вінниці відбулось підписання угоди про співробітництво та координацію діяльності між Українським національним комітетом Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine) та Вінницькою міською радою.
Налагодженню зовнішньоекономічних зв’язків вінницького бізнесу з закордонними партнерами сприятиме регіональне представництво ІСС Ukraine у Вінницькій області, яке розпочинає свою діяльність.
Генеральний секретар ICC Ukraine Дарія Заболотня зазначила, що стартова угода про співпрацю була підписана 5 років тому, коли міським головою був Володимир Гройсман. Наразі в сучасних умовах напрямки партнерства потребують нової деталізації, окрім того організація розглядає Вінницю як економічно сильного партнера.
«Ми відкриваємо у Вінниці регіональне представництво ICC Ukraine. В кожному регіоні є свій представник, який займається і допомагає бізнесу, підприємцям розвиватися і виходити на міжнародні ринки. Нашою командою ми допомагатимемо місцевому бізнесу. Нам потрібно зрозуміти, на яких умовах ми зможемо працювати і дізнатися більше про ваші потреби. Ми бачимо Вінницю як потужний регіон і потужного економічного партнера. Думаю, ми швидко оберемо точки співпраці», – сказала генеральний секретар ICC Ukraine Дарія Заболотня.
Міський голова Сергій Моргунов нагадав, що Вінниця, за результатами Всеукраїнського муніципального опитування, яке проводить Міжнародний республіканський інституту (IRI), де оцінюється 22 сфер і послуг, шість років поспіль залишається лідером по комфортності проживання і задоволеності мешканцями якості послуг.
«Я вважаю гарним здобутком, що за останніх чотири роки ми у місті змогли відкрити три нових заводи. З точки зору динаміки для міста – це досить непоганий результат роботи по залучення інвестицій: як вітчизняних, так і закордонних. Також ми очікуємо будівництво заводу групи компанії HEАD – це обладнання для зимових видів спорту. Ми зацікавлені в тому, щоб розвивалося підприємництво і виробництво. Я хочу, щоб наша подальша співпраця не зупинилася виключно в рамках міста, а навпаки – поширилась на весь регіон. На сьогоднішній день фактично завершився процес децентралізації. У Вінницькому регіоні – 64 територіальні громади, кожна з них має відповідний потенціал і кожна із них має відповідний запит. Адже кожен зацікавлений у створені додаткових робочих місць, залучати додаткові інвестиції. І це не просто. Думаю, що ми можемо досягати відповідних результатів в частині сільського господарства, екології, відновлювальної енергетики», – зауважив міський голова Сергій Моргунов.
Зображення може містити: 1 особа
Зображення може містити: 5 людей, екран та у приміщенні
Зображення може містити: 3 людини, люди сидять, костюм та у приміщенні
Зображення може містити: 1 особа, сидить та телефон
Попередня публікаціяРятувальники з Вінниччини повертаючись зі служби врятували водія
Наступна публікаціяУ Вінниці вийшла книга про видатних медиків