Книга, що зібрала біографії понад сорока лікарів та лікарок, не залишить байдужими тих, хто цікавиться історією міста, а також слугуватиме своєрідною візитівкою Вінниці у галузях медицини та туризму.
14 грудня відбулася презентація книги «Вінниця – місто послідовників М.І. Пирогова», яка оповідає історію розвитку медичної галузі на території міста Вінниці, а також біографії та цікаві факти з життя відомих лікарів-вінничан, починаючи з видатного вченого та хірурга Миколи Пирогова.
Книга видана в рамках проєкту з однойменною назвою «Вінниця – місто послідовників М.І Пирогова», який у 2019 році став переможцем конкурсу Бюджет громадських ініціатив Вінницької міської ОТГ, отримавши 665 голосів підтримки.
На презентації видання вінницький міський голова Сергій Моргунов зауважив, що завдяки Бюджету громадських ініціатив мешканці міста безпосередньо впливають на розподіл коштів громади, створюючи проєкти та голосуючи за ту чи іншу ідею. Саме завдяки активності мешканців реалізуються цікаві й потрібні в місті ініціативи, що дозволяє нам разом змінювати місто на краще. Також міський голова додав, що видатні особистості, про яких ідеться у книзі «Вінниця – місто послідовників М.І Пирогова», заклали фундамент для сучасного розвитку медичної сфери у місті, повідомляють у міськраді Вінниці.
«Проєкт Бюджет громадських ініціатив у різних напрямках має свої позитивні результати і ця книга є тому свідченням. На мою думку, «Вінниця – місто послідовників Пирогова» – це знакова річ, адже якщо ми не будемо пам‘ятати свою історію та наших земляків, ми не будемо мати успішного майбутнього. Дуже приємно, що є багато натхненників, які готові вивчати історію нашого міста та біографії видатних особистостей, що розбудовували медичну галузь Вінниці, вкладаючи свої сили, розум, здоров‘я та ентузіазм», – сказав Сергій Моргунов.
Зображення може містити: 2 людини, люди сидять та взуття
Зображення може містити: 1 особа, сидить та у приміщенні
Зображення може містити: одна або кілька осіб, люди сидять та у приміщенні
Попередня публікаціяУ Вінниці уклали угоду про співробітництво з національним комітетом Міжнародної торгової палати (ICC Ukraine)
Наступна публікаціяУ Вінниці стала відома програма святкування Нового року та Різдва