У Вінниці пропонують організувати «Шкільні» рейси громадського транспорту на час карантину. З даною петицією до міської ради звернувся вінничанин Віталій Плясовиця.

“В часи карантину, коли в міському громадському транспорті діють правила обмеження пасажирських перевезень, найскладніше доводиться школярам та студентам. Через такі обмеження та неможливість з першого разу потрапити до трамваю/тролейбусу учні шкіл та студенти витрачають щонайменше 1,5 – 2 години для добирання на навчання. Особливо відчутно це у ранішній, обідній час та після 18.00. Учні другої зміни, уроки яких закінчуються о 19.00, взагалі, змушені добиратися додому в темну годину доби.

В зв’язку з актуальністю даної проблеми для всіх батьків школярів та студентів міста Вінниці, з розумінням вимушеного становища містян через дію карантинних обмежень прошу:
– Розглянути можливість організувати в рамках існуючих маршрутів громадського транспорту окремі “Шкільні” рейси в пікові години: орієнтовно в періоди 7.20 – 7.45 ранку, 14.30 – 15.30, 18.30 – 19.30. Тобто, забезпечити у вказані періоди необхідну кількість трамваїв/тролейбусів із позначкою “Шкільний” виключно для школярів/студентів. Або ж створити додаткові “шкільні” спецрейси у визначені періоди доби.

Готові спільно з представниками міської влади, ТТУ, зацікавленою громадськістю розглянути альтернативні можливості встановлення таких рейсів впродовж всього часу дії карантинних обмежень. Такий крок є не лише практично доцільним, а й зменшить одночасне перебування в тісному контакті різних вікових груп населення, убезпечить від зайвих ризиків як школярів/студентів, так і людей похилого віку. ” – йдеться у петиції, яку можна підписати за цим посиланням.

Попередня публікаціяУ Вінниці запрошують взяти участь в обговоренні програми розвитку туризму на 2021-2023 роки
Наступна публікаціяУ Вінниці поліцейські розшукали зниклу 16-річну дівчину