Мітинг дачників ліквідованого ГО “Підлісне”, яким не подають сім днів світло, перетворився при “допомозі” маргінальних активістів у передвиборчу акцію і провокацію. З перекриттям центральної вінницької вулиці.

Поки мешканці “Підлісного” після мітингу біля мерії, і спілкування із заступником міського голови Миколою Форманюком, пішли перекривати Соборну, місто знову зупинилося на півгодини в корках. Пасажири, виходячи з муніципального транспорту, не могли зрозуміти: чому вони мають потерпати від незручностей…

І дійсно, важко зрозуміти логіку людей, яким на кілька днів “Вінницяобленерго” відключило електроенергію, через неузгодженість взаємин клієнтів з постачальниками електроенергії, які не перекрили в’їзд до офісу “Вінницяобленерго”, а вирішили це зробити на центральній вінницькій вулиці.

Втім, якщо придивитись до тих, хто очолив протестуючих, все стає ясно, і розкладається по полицях. Серед організаторів акції протесту були підприємець-активіст Ігор Марчук та одіозний місцевий бізнесмен Віктор Малиновський, відомий мітингами «бабушек» з перекриттям вулиць напередодні минулих місцевих виборів у 2015 році. Були там і помічники нардепів від Вінниці Максима Пашковського та Анатолія Драбовського.

І що цікаво, ці діячі, підштовхуючи людей до протиправних дій, самі залишилися осторонь.

Коли натовп пішов на пішохідний перехід, Віктор Малиновський зник з місця подій, а Ігор Марчук, сказавши людям:

“Я вас сюди привів на мітинг, а далі — робіть що хочете, я вам не начальник, хоч вулицю перекривайте! Я сам голосував за Моргунова на минулих виборах, тепер цього робити не буду!”, – голосно говорив Ігор Марчук.

І мешканці “Підлісного”, наслухавшись такої “мудрої” поради, на півгодини блокували рух центром.

Відновити його вдалося тільки за втручання керівника міської поліції, Віталія Курчика, який мало не за руку відвів Марчука до тих, хто з’юрбився на переході. Після вмов відновити рух транспорту, протестуючі знову відійшли до міськради. І там продовжували вигукувати гасла: “Моргунов нас не чує”!

Та й мерія і не в змозі вирішити ці проблеми. Бо мешканці цих будинків повинні мати прямі угоди з енергопостачальниками. Чому вони цього не зробили, ніхто з них пояснити не може.

Колись дачним масивом керувало ГО “Підлісне”, яке ліквідували ще в 2008 році. До цих пір ніхто не переймався тим, щоб передати майно (стовпи, лінії передач, трансформатори тощо) в муніципальну власність. Чому цього не робили — вже запитання до членів дачного масиву.

В результаті акції, ініціативна група мешканців пішла на переговори з міською владою до “Білої зали”. А Марчук, Малиновський, помічники нардепів Пашковського і Драбовського знову залишилися осторонь…

Тож, мешканців “Підлісного” організатори втягнули у передвиборчу провокацію, залишившись осторонь… Як це відбувалося й під час протестів “бабусь з каструльками” у 2015 році.

Але не ясно, чому вінничани, мають потерпати від таких перекриттів вулиць? Від цього точно в будинках мешканців “Підлісного” електрика не з’явиться.

Як стало відомо згодом, міська влада буде всіляко сприяти мешканцям дачного масиву у вирішенні їх проблем, але виключно у законний спосіб.

Попередня публікаціяНа Вінниччині Держаудитслужба промоніторила закупівлі і знайшла порушення у 230 закупівлях на 631 мільйон гривень
Наступна публікаціяНа Вінниччині судитимуть бухгалтерку, її підозрюють у привласненні коштів комунального підприємства