Вінницькі аудитори впродовж січня – липня 2020 року встановили порушень за процедурами закупівель вартістю 631,3 млн грн. За результатами державного фінансового контролю у сфері публічних закупівель упродовж січня-липня 2020 року фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області провели моніторинг 239 процедур закупівель товарів, робіт та послуг загальною вартістю 640,3 млн грн.

За результатами зазначеного моніторингу виявлено порушення законодавства під час проведення 230 закупівель загальною вартістю 631,3 млн грн.

Через виявлені порушення замовниками відмінено 47 закупівель загальною очікуваною вартістю 53,9 млн грн та розірвано 88 договорів на 49,7 млн грн.

Серед найпоширеніших порушень – проведення переговорної процедури за відсутності визначених підстав, не відхилення замовником тендерної пропозиції учасника, яка не відповідала умовам тендерної документації, порушення в частині складання форм документів.

У липні замовниками, які допустили порушення, що мали вплив на результат закупівель, виявилися:

Барська міська рада (укладено договір на суму 15,3 млн грн) – не відхилили тендерну пропозицію учасника;

Відділ освіти Крижопільської РДА (укладено договір на суму 2,2 млн грн) – допущено порушення законодавства при укладанні договору про закупівлю;

Інститут кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України (укладено договір на суму 2,1 млн грн) – неправомірно обрано та застосовано переговорну процедуру закупівлі;

Якушинецька сільська рада (укладено договір на суму 1,4 млн грн) – неправомірно обрано та застосовано переговорну процедуру закупівлі;

Іллінецький державний аграрний коледж (укладено договір на суму 1,2 млн грн) – неправомірно обрано та застосовано переговорну процедуру закупівлі.

Повідомляємо, що зателефонувавши на «телефон довіри», який функціонує щодня, крім вихідних та святкових днів, з 08:00 до 17:00, а в п’ятницю з 08:00 до 15:45, кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ та організацій бюджетних коштів. («Телефони довіри»: (044) 484-69-45 – апарат Північного офісу Держаудитслужби, (0432) 66-28-96 – Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області).

Крім того, в Управлінні за номером (0432) 66-14-56 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області службовим становищем, повідомляє прес-служба Управління Північного офісу Держаудитслужби у Вінницькій області.

Попередня публікаціяУ Вінниці міська рада готова сприяти мешканцям району вулиці Бучми з електропостачанням. ФОТО
Наступна публікаціяВибори розпочалися: У Вінниці дачники під керівництвом одіозних активістів перекрили центральну вулицю