Людмила Щербаківська знову очолила фракцію «Батьківщини» у Вінницькій обласній раді. Сталося це після того, як на початку року її усунули від керівництва обласної партійної організації. Новим головою тоді став нардеп Олег Мейдич, – пише видання “Політична Арена Вінниччини”.

Навіщо довелося повертати до активного політичного життя фігуру Щербаківської, яку місцеві ЗМІ уже відправили на політичну пенсію? Адже у Людмили Михайлівни у минулому було багато можливостей показати власну ефективність. І на посаді заступника голови ОДА, і у кріслі першої заступниці голови обласної ради. У першому випадку було звільнення за фактом намагання втручання чиновниці у президентські передвиборчі перегони на боці Юлії Володимирівни. У другому – після скандалу із взаємними звинуваченнями у корупції та працевлаштуванням доньки і зятя на «хлібні» посади у владі.

Додаємо до цього тривалу історію із заявами однопартійців про практику купівлі-продажу місць у списках «Батьківщини», і отримуємо місцевого політика з високим рівнем токсичності.

Але її повернули у команду. І, з високою долею вірогідності, можливо навіть доручать очолювати виборчий список «Батьківщини» до обласної ради.

Причиною цього є, перш за все, високий рівень абсентеїзму серед виборців. Якщо жодна політична партія не пропонувати їм прийнятної пропозиції на виборах, то й на дільниці для голосування можна не ходити.

Тоді ключове значення матимуть зорганізовані й дисципліновані виборці, які готові проголосувати за той кандидатський список, на який покаже партійний «перст».

У Вінницькій області кількість тих, хто готовий голосувати за будь-кого, хто балотується від «любої Юлі», тому що з ностальгією згадує середину минулого десятиліття – неухильно знижується із кожними новими виборами. Під час останньої виборчої кампанії кількість прихильників «Батьківщини» склала 10,03%. Що у порівнянні з тим самим 2007-м роком (49,97%) є цифрою просто смішною. Але вона є.

А тому, можливо, й не 10%, але 6-7% до обласної ради, завдяки партійній дисципліні, «Батьківщина» набрати ще може. І тут знадобиться саме Людмила Михайлівна, яка може актуалізувати усі старі партійні мережі.

Проблема лише у тому, що власне з Тимошенко, яка збирається на пенсію, місцева «Батьківщина» не пов’язана взагалі ніяк. Це або франшиза яка буде діяти в інтересах групи Юрія Косюка (МХП), або франшиза Володимира Продивуса, який доручив керівництво нею своєму менеджеру Мейдичу.

Відповідно, останні (а вони є дійсно останніми) вибори, на яких «Батьківщина» має хоч якісь шанси, можуть бути використані Продивусом-Мейдичем для того, щоб завести до обласної ради 7-8 додаткових «багнетів», які будуть союзниками медведчуківського ОПЗЖ.

Що ж, можливо, саме це і є останньою метою ЮВТ як політика загальнонаціонального масштабу.

Попередня публікаціяНа Вінниччині 87 нових випадків COVID-19, за вихідні
Наступна публікація«Маску не одягати поки не підтвердиться коронавірус» – актуальне інтерв’ю з волонтером Ярославом Пашкевичем