Більшість обласних депутатів планують знову балотуватись. Відеосюжет

У Вінницькій обласній раді пройшла перша сесія після призначення нового очільника області та мабуть, одна з останніх перед місцевими виборами. Отже, незабаром зміниться територіально політична мапа всієї країни і, ймовірно, враховуючи нові правила висування кандидатів, склад усіх місцевих рад.

Напередодні таких доленосних змін для країни журналісти Вінниця Press Point розпитали депутатів обласної ради, чи будуть вони балотуватись знову та що важливого зробили особисто за час своєї каденції?

Не усі депутати бажали спілкуватись з журналістами, заклопотані справами та імовірно дуже важливими проектами перед сесією. Отже з опитаних майже всі депутати бажають продовжити політичне життя, лише деякі хочуть поступитись місцем молодим, чи вважають що не матимуть фінансової можливості висунути свою кандидатуру.

Володимир Рубанський, депутат Вінницької обласної ради

«Балотуватись чи ні, поки що не вирішив але в принципі – так», – каже місцевий політик.

Він пишається своєю політичною кар’єрою та зауважує що раніше не був депутатом і це перший політичний досвід.

«Зрозумів що таке політика, як можна допомагати людям. В дійсності з першого разу і на такий невеликий період – це важко. Сьогодні вже є досвід і є робота», – каже депутат.

Володимир Саволюк, депутат Вінницької обласної ради

За словами Володимира Саволюка, в обласну раду він більше балотуватись не буде. А цього разу балотуватиметься в місцеву раду. Розповідає що за цю каденцію від брав участь у побудові багатьох проектів, це спорткомплекс, лікарня та інші об’єкти соціальної інфраструктури.

«Зараз Велике будівництво завершує ті об’єкти які ми розпочали»,- каже депутат.

Тетяна Антонець, депутатка Вінницької обласної ради

Депутатка та керівниця головної дитячої лікарні області на питання чи буде балотуватися знову каже, – «Чесно, не знаю».

«Всі роки скільки була депутатом, 22 роки. В принципі я депутат п’яти скликань. Завжди чітко мала мету і завжди знала чого я хочу, яка попереду мрія і які завдання. Беручи до уваги все те що відбувається зараз, хотілося би поділитись досвідом, допомогти, підставити плече. Щось порадити», – каже Тетяна Антонець.

Депутатка зауважує, що її рішення буде залежати від розвитку подій в регіоні, адже стояти осторонь вона не буде. За всі свої каденції за словами політикині, вона мала чіткий план дій і впроваджувала більшість із запланованого.

«В основному це питання охорони здоров’я, здоров’я дітей, це місцеве самоврядування, це соціальні питання», – каже вона.

Геннадій Мазур, депутат Вінницької обласної ради, голова бюджетної комісії

До пана Генадія Мазура у нас було більше питань і він люб’язно відповів на усі. За його словами, однозначно буде балотуватись знову, а про його справи під час каденції мають розповісти люди.

«Я думаю, люди мають сказати що я зробив. Але я старався бути чесним депутатом, втілювати ті вимоги виборців, які вони мені делегували під час 2015 року, перш за все. В першу чергу це відстоювати інтереси громад, сільських рад, відстоювати питання які люди піднімали – освіти, охорони здоров’я», – каже Геннадій Мазур.

Запитали ми у голови бюджетної комісії і про видання книги про діяльність депутатів обласної ради та якою буде вартість видання художнього – історичного твору. За словами депутата, остаточна вартість не відома бо буде залежати від накладу. Але це на його думку, не великі кошти близько 70 чи 100 тисяч гривень.

«Я знаю, що редколегія напрацьовує цей матеріал. Я знаю, що дана книга має бути про кожну каденцію депутатів обласної ради, тому що це приклад інших обласних рад. Не потрібно говорити тут, про те що кошти обласного бюджету направляються. Ми багато примірників книги випускаємо і художників і різних митців. Я думаю, що повинна мати місце і книга про діяльність Вінницької обласної ради. Це не великі кошти але це історія», – пояснив депутат.

Володимир Барцьось, депутат Вінницької обласної ради

За словами Володимира Барцьося, на даний момент він допрацьовує каденцію, а що буде далі буде залежати від політичної ситуації. Отже на сьогодні депутат іще визначаються чи балотуватиметься знову. Не приховує що певним обмеженням може стати закон якій збільшує майнову участь депутата. Своїми надбаннями пан Володимир називає, чисельні заходи та програми національно патріотичного виховання.

«Те що я зробив, це добився ухвалення обласної програми Національно патріотичного виховання для дітей і молоді. П’ять років проводились різні заходи для дітей для юнацтва це вишколи, табори, просвітницькі акції, екскурсії. Тільки заради цього варто було стати депутатом і пропрацювати цих п’ять років», – підкреслює Володимир Барцьось.

Валерій Коровій, екс-голова Вінницької обласної адміністрації.

Пан Валерій розповідає, що буде балотуватись. А серед досягнень зазначає знаходження балансу у складній політичній ситуації.

«Насправді ця рада, цього скликання була дуже не проста. Вона була вибрана в дуже не простий політичний час протистоянь. Тому цілком очевидно що саме більше запам’яталась сама перша сесія коли формувались організаційні структури. Як що об’єктивно подивитись, як на мене, це була найбільш політизована обласна рада і далека від професійної», – пояснює Валерій Коровій.

Микола Вінничук, депутат Вінницької обласної ради

Як розповідає Микола Вінничук, він буде балотуватись якщо його підтримає політична партія адже сам як пенсіонер не має таких коштів яких вимагає застава за новим Законом про вибори. За час своєї каденції депутат опікувався інтересами своїх виборців та розвитком інфраструктури території, що і вважає своїм особистим досягненням. Як досвідчений політик зауважує, що не мало зробив і працюючи в обласній раді для її ефективної роботи.

«Я намагався забезпечити справедливий розподіл бюджетних коштів, контроль за їх виконанням. Вирішувати ті проблеми які сьогодні актуальні для людей. Ось сьогодні був голова адміністрації в Тиврівському районі, ми підняли питання питної води. На сьогоднішній день на сесії внесли зміни в програму, виділили кошти. Сільські ради які виграли конкурс, подали проекти отримають фінансування», – розповідає депутат.

Попередня публікаціяУ Вінниці затримали злочинну групу осіб, які вимагали не існуючи борги у вінничан
Наступна публікаціяНа Вінниччині 87 нових випадків COVID-19, за вихідні