Пайовики захищають врожай, а фермер чекає рішення суду. Люди з кількох сіл Козятинського району збираються захищати врожай. Пайовики з сіл Сестринівка, Махаринці, Сігнал, Блажіївка та Сушанськ готові відстоювати врожай, який імовірно збираються зібрати, хлопці спортивної статури, що приїхали його охороняти.

В чому конфлікт та звідки охорона

Власник врожаю Сергій Бенедичук розповідає, що у нього в обробітку знаходиться до 500 гектарів. Але колишні компаньйони з фірми ТОВ «Санагросід», яка за твердженням Сергія перебуває на межі банкрутства, мають види на його врожай. Та не стільки вони як новий власник ТОВ «Санагросід», який і привіз «охоронців» на поля які не засівав, мало того і орендних прав на ці землі не має.

«Коли я створив підприємство у 2017 році, то залучив у справу компаньйонів. Підприємство ТОВ «Санагросід» розвивалось, але з невідомих причин люди які мали би вкладатись у розвиток почали виводити кошти. В результаті в минулому році ситуація загострилась і мене прибрали з посади директора, а пізніше уже в травні 2020 колишні компаньйони передали свої права Станіславу Войцеховському», – пояснює витоки конфлікту він.

Фермер пояснює що, фірма в минулому році не розрахувалась з людьми. Пайовики зібралися і подали до суду щоб розірвати орендні договори. Але у суді розгляд справи затягнувся.

Перед появою на полях «охоронців» на авто з миколаївськими номерами, по селах їздили люди що намагались скласти нові угоди та пропонували людям кошти.

«У мене на сьогодні створено інше сільгосппідприємство ТОВ «Махаринецьке агро». Яке обробляє 500 гектарів землі. На трьохстах з них посіяні: пшениця 105 га, ячмінь 31 га, соняшник і кукурудза. Всі права на оренду ділянок оформлені належним чином, а люди які приїхали з миколаївщини імовірно мали на меті зібрати мій врожай. На який не мають жодних прав. Що до землі на яку іще діють договори оренди з ТОВ «Санагросід» то, на сьогодні  83 пайовика чекають розгляду справи у суді, розгляд призначений на 27 липня, суддя Воронюк В. А.», – розповів Сергій Бендичук.

Під час візиту «гостей» на поля ТОВ «Махаринецьке агро» фермер написав відповідні заяви у правоохоронні органи і чекає результатів розслідування. Але і проти нього на сьогодні зареєстровані провадження, в межах одного з них в нього вдома провели обшук. Він розцінює це як спробу залякування.

«Приїхали до мене в село і почали шантажувати людей. Шантажі проявляються вже місяці три – чотири. Приїжджають до пайовика і кажуть ваш директор вже в тюрмі. Ваш пай пропаде, будь ласка підписуйте договора. Вони хочуть вивести цю землю на іншу фірму, була підстава щоб зібрати врожай, а після того, продати орендні права тому чи іншому холдингу», – каже Сергій Бенедичук.

Фермер розповідає, що другою стороною ситуації що склалась є 22-річний Станіслав Войцеховський син директора ФГ “Родимівка” Миколи Войцеховського з Миколаївської області. Микола Войцеховський придбав у колишніх компаньйонів Бендичука їх частки у ТОВ «Санагросід» і подарував сину.

Залякування людей

За твердженням фермера, селян намагаються ввести в оману та залякати.

«Провівши невелике розслідування мені стало відомо, що деяких моїх пайовиків обманним шляхом змушують підписувати невідомі бумаги. Обман полягає в тому, що приїздять до місцевих жителів та повідомляють їм що Бенедичук Сергій має сісти в в’язницю чи вже сидить в в’язниці і всякі інші брудні плітки. А саме як місцева аферистка Корніюк Світлана, яка проживає в селі Сестринівка та земельні рейдери Войциховські розводять моїх пайовиків на незаконні підписи. Їм навіть байдуже, що пайовик Тернопольський Леонід, власник землі, перебуває в лікарні, а підписи на документи виманили в його жінки Валентини, яка до паю немає жодного відношення», – так описує Сергій Бендичук намагання зібрати паї на своїй сторінці у Фейсбук.

В доказ своїх слів фермер публікує відео.

Борги ТОВ «Санагросід» перед місцевим бюджетом, не єдині як виходить з реєстру судових справ, заставне майно чи кошти хоче отримати іще і банк, що кредитував підприємство
Сергій Бенедичук: – Мені стало відомо, що деяких моїх пайовиків обманним шляхом змушують підписувати невідомі бумаги. Обман полягає в тому, що приїздять до місцевих жителів та повідомляють їм що Бенедичук Сергій має сісти в в’язницю чи вже сидить в в’язниці і всякі інші брудні плітки.
Попередня публікаціяВінницькі підприємці отримали пільги в межах антикризової програми
Наступна публікаціяДо Вінниці повернувся зведений загін поліцейських