Пропагандистський пул Петра Порошенка (так звані «порохоботи») обрав стратегію і тактику реагування на записи розмов свого шефа с Байденом. Стратегія така, що усі це – інтриги Кремля, і той, хто у це вірить – агент Путіна, – пише видання “Політична Арена Вінниччини”.

Тактика – від тверджень, що «нічого не було», до оповідань – «нічого страшного не було». Ну, спілкувалися двоє державних діячів. Про кадрову політику, про гроші. США – наш союзник, і такі речі не гріх і обговорити. Тон – поважний, на рівних.

Раціональне зерно у такій моделі захисту є.

Факт державної зради ще слід довести у судовому порядку, а медійний ефект явно грає на користь Москви. Тому – «шукай, кому вигідно». Та й не дадуть іноземні партнери довести цю справу до суду, відповідно сьогодні її слід просто забалакати, а з часом – замовчати. З «плівками Єрмака» прокотило, чому б не спробувати діяти аналогічним чином.

Можливо, і спрацювало б.

Якби не одно «але». Яке стосується фрази про те, що Петро Порошенко добився підняття тарифів для населення на 100%, хоча МВФ пропонував лише на 75%.

Тобто вся інформаційна кампанія про неминучість підняття тарифів, оскільки без міжнародної підтримки Україна не виживе – була суцільною брехнею.

Додаткові навантаження на сімейні бюджети українців, вимушених віддавати останні копійки в оплату «комуналки» – «заслуга» цілком і повністю Петра Олексійовича Порошенка. Сказали б підняти на 100%, він підняв би на 200%.

Це, шановні читачі, жодним чином не державна зрада, наявність якої, як ми уже казали, може встановити лише суд.

Це звичайна політична підлість, бажання вислужитися перед «партнером» за рахунок коштів платників податків.

І якщо «Європейська солідарність» як одна встала на захист свого шефа, то можете повірити – отримавши владу після місцевих виборів у Вінницькій області – вони діятимуть так само. Підвищуючи тарифи і запускаючи руки у кишеню кожного українця.

Але поки ситуація виглядає так, що «Європейська солідарність» свої політичні перспективи поховала у принципі. Принаймні так було б у демократичній державі, де існує розвинуте громадянське суспільство.

Попередня публікаціяНа Вінниччині чорні «археологи» планують шукати скарби біля мавзолею «золотоординського періоду»
Наступна публікаціяНа Вінниччині існує старовинна «Чопова криниця», яка рятує від недугів та має велику історію. ФОТОРЕПОРТАЖ