ЗМІ: У Вінниці може з’явитись перша місцева партія

Днями Президент України Володимир Зеленський офіційно заявив, що місцеві вибори відбудуться в установлений термін – в жовтні 2020 року, також глава держави акцентував, що жодних обмежень для участі у виборах регіональних, чи малих політичних партій не буде.

Розуміючи свої мізерні шанси на місцевих виборах, деякі партії намагаються змінити законодавство і встановити надумані бар’єри для регіональних партій. Таким чином старі політики хочуть попри політичну волю мешканців області «пролізти» в місцеві органи влади. Фактично – позбавити невеликі партії та безпартійних громадян можливості змінювати свій регіон на краще, заявив Володимир Зеленський.

Також президент підкреслив, що як гарант Конституції недопустить обмеження конституційних прав українців бути обраними.

Ніяких «двох третин», «п’яти відсотків» чи інших «схем» не буде. Це позиція і моя, і партії «Слуга Народу», – акцентував Володимир Зеленський.

Вже на наступний день після відеозвернення президента, громадський рух “Ми Вінничани” оприлюднив заяву з привітанням земляків з першою політичною перемогою вінничан.

Друзі! Вчора ми отримали першу перемогу в боротьбі з системою! Президент і лідери провладної партії публічно відмовились і відхрестились від планів політичної узурпації влади напередодні місцевих виборів.

Декілька місяців політики і технологи “Слуги народу” лобіювали антиконституційні правки до Виборчого кодексу – введення загальнонаціонального 5% бар’єру, обов’язкове висування партійних списків в 2/3 областей країни, багатомільйонні грошові застави за участь у виборах, тощо.

Ці плани були направлені на усунення політичних конкурентів з політичної мапи країни і блокували будь-яке місцеве політичне об’єднання місцевих громад та участь у місцевих виборах спільнот однодумців на кшталт “Ми Вінничани”.

Весь цей час, ми не були пасивними спостерігачами, вся наша команда працювала над супротивом системі, позаяк із самого початку нашої діяльності ми оголосили – Вінниччиною і кожною місцевою радою повинні керувати не політичні пристосуванці, не київські ставленники олігархічних партій, не радикальні пройдисвіти і старі номенклатурщики, а Вінничани!

В політичній заяві громадський рух “вінничан” анонсував продовження діяльності, яке в місцевих ЗМІ розцінили як початок формування нової місцевої партії.



Також “вінничани” закликали всіх бажаючих приєднуватись до їх спільної справи.

Чи буде нам легко? Ні.

Чи пропонуємо ми кожному хто до нас приєднається стрімку кар’єру, легкі гроші і шалені заробітки, влаштування на посади себе та своїх друзів, родичів, знайомих?

Ні!

Ми не можемо запропонувати вам нічого, крім важкої праці, сліз і поту, але це та ціна, яку наша команда повинна заплатити за добробут і достойне життя наших дітей та онуків, нашої молоді, наших воїнів та лікарів. Це та ціна, яку ми маємо заплатити за створення реального середнього класу, за розвиток і підтримку малого та середнього бізнесу, за розвиток та комфортне життя кожного нашого села, міста, селища і кожного мешканця нашої області.

І ми до цього готові!

Це важлива, але не остання перемога вінничан. Далі буде!

Слідкуйте за нами в соціальній мережі фейсбук: наша офіційна сторінка “Ми Вінничани“. Для тих хто готовий стати з нами поряд задля перемоги вінничан на місцевих виборах, має ідеї, чи ефективні проекти, готовий допомогти організаційно та інше – адреса нашої електронної скриньки vinnychanu@gmail.com

З огляду на те, що раніше рух “Ми вінничани” заявляв про участь в місцевих виборах та системному перезавантаженні місцевої влади, здогадки журналістів про утворення нової вінницької партії мають право на життя.

Адже громадські рухи та організації не мають права брати участь у виборах та висувати кандидатів. Таке право мають лише офіційні політичні партії.

Попередня публікаціяНа Вінниччині серед лісу зберігся табір партизанського об’єднання, яке діяло за часів Другої світової війни. ФОТОРЕПОРТАЖ
Наступна публікаціяПитання вирішене. У Вінницькій області буде 5 районів замість 27