У Вінниці до лікарень передали 16 тисяч костюмів біозахисту. Фото

У Вінниці до лікарень передали 16 тисяч костюмів біозахисту. Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Забезпечення медичних працівників засобами захисту – одне з пріоритетних питань, яке стоїть перед громадою в умовах пандемії. Відповідні рішення по забезпеченню лікарень міська рада прийняла ще у березні. Найбільші потреби у спецодягу має Вінницька міська клінічна лікарня №1 як базова для лікування пацієнтів хворих на COVID-19. З початку епідемії медикам також допомагають волонтери, вінничани, громадські організації.

Варто відзначити, що представники благодійного фонду «Подільська громада» від ініціативи Володимира Гройсмана та Сергія Моргунова «СтопВірус» майже щотижня передавали лікувальнми закладам індивідуальні засоби захисту, дезінфікуючі засоби, медикаменти тощо.

Оскільки, з кількість хворих на COVID-19 зростала, у Вінниці шукали підприємства, які б зайнялися пошиттям захисних комбінезонів для медичного персоналу. Колективи підприємств ПрАТ «Володарка» та швейна фабрика «Поділля» відгукнулись на пропозицію міського голови Сергія Моргунова частково переорієнтувати виробництво для потреб медицини. Таким чином, за словами мера, вдалося не скорочувати виробництво на двох потужних підприємствах, зберегти робочі місця та забезпечити надходження до бюджету, з якого і фінансується, зокрема, галузь охорони здоров’я.

«Коли розпочалась пандемія, ми говорили про те, що пріоритет – це забезпечення лікарів індивідуальними засобами захисту і обладнанням. Ні для кого не було секретом, що це є дуже велика проблема. На першому етапі нам допомогли волонтери і спецфонд «СтопВірус», який був створений за ініціативою Володимира Гройсмана. Але поступово ми змогли налагодити виробництво засобів індивідуального захисту. Ми розпочали з масок одноразових марлевих і перейшли до вироблення костюмів і захисних халатів. На сьогоднішній день ми вже першу партію – 16 тисяч костюмів від «Володарки» отримали. Ми уже закрили потребу одного місяця. Плюс допомога волонтерів і централізовані поставки, хоч вони і незначні. У цілому тільки костюмів треба 24 тисячі штук на всю медичну галузь на місяць. Зараз ми розмістили ще додаткове замовлення на наших підприємствах, приблизно до 20 тисяч і наше завдання – щоб у нас був двомісячний запас по засобам індивідуального захисту по всьому тому переліку, який потребує медична галузь. Саме важливе – це робота наших лікарів, наше завдання – забезпечити всім, що ми можемо, адже лікарі на сьогоднішній день на передовій у боротьбі з коронавірусом, і від них залежить здоров’я вінничан» , – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Попередня публікаціяНа Вінницький хуторах рятувальники звільнили собаку з пастки. Фото
Наступна публікаціяУ Вінниці перша міська лікарня отримала шість сучасних апаратів ШВЛ. Фото