Ми будемо вимагати розпуску парламенту якщо він порушить Конституцію і прийме правки до Виборчого кодексу – нардеп декількох скликань від Вінниччини

Нещодавно ми повідомляли, що 10 позапарламентських партій звернулось із засторогою щодо зміни правил проведення виборів у жовтні 2020.

Текст підписали:

Політична Партія “Сила Людей”, Політична Партія Громадянський Рух Хвиля”, Політична Партія “Національна Платформа”, Політична Партія “Правий сектор”, Українська Галицька Партія Політична, Партія “ДемАльянс”, Лібертаріанська партія 5.10, Патріотична партія України, Політична партія “Україна Соборна”.

Вчора ще одна партія звернулась до Володимира Зеленського з вимогою відреагувати на діяльність своєї парламентської сили і «дати їй по руках» за спроби знищити демократію в Україні, порушити Конституцію, спотворити Виборчий кодекс.

Європейська партія України попередила владу, що разом із політичними партнерами буде вимагати розпуску Верховної Ради, вето президента на протизаконні рішення парламенту і вже почала інформувати європейських партнерів про спроби української еліти встановити в країні диктатуру однієї партії за принципом Росії.

Окрім іншого, юридична команда ЄП готова боротись в Конституційному Суді за відміну будь-яких антиконституційних рішень парламентарів, які обмежать право українців ОБИРАТИ та бути ОБРАНИМИ.

Нагадаємо, лідером Європейської партії України є народний депутат декількох скликань від Вінниччини (округ №13) Микола Катеринчук.

Відомий політик і правозахисник в 2004 році був представником Віктора Ющенка в Верховному Суді.

Тоді ВС визнав неправомірними дії ЦВК і зобов’язав Центральну Виборчу Комісію призначити повторне голосування на виборах президента України, в результатів чого переміг Ющенко.

Заява Європейської партії України

Європейська партія України приєднується до підписання Застороги позапарламентських партій щодо зміни правил проведення виборів у жовтні 2020 року.

Правляча монокоаліція підготувала зміни до Виборчого кодексу, які по суті є неприхованою і зухвалою спробою узурпації та консервації влади. Вона готує повне руйнування демократичного інституту волевиявлення народу України – виборів – і планує встановити диктатуру однієї партії на території усієї країни за прикладом Росії.

У разі прийняття змін до Виборчого кодексу, які суперечать Конституції України та Європейській хартії місцевого самоврядування, в Україні гарантована диктатура однієї політичної сили – правлячої.

Відразу після Революції Гідності Європейська партія України, разом з іншими демократичними силами, боролась за виборчу реформу. Ми стояли на вулицях, блокували парламент, шукали підтримки у наших європейських партнерів і вимагали прийняття цивілізованих правил гри на виборах без корупційної мажоритарки та з відкритими виборчими списками. Після зміни влади у 2019 році новий Виборчий Кодекс, хоч і не ідеальний, нарешті став реальністю.

Але керована страхом програти місцеві вибори правляча партія планує спотворити єдиний демократичний механізм волевиявлення народу України і перетнути червону лінію. Ми будемо протистояти спробі узурпації влади і закликаємо чинних парламентарів відмовитись від дискримінаційних правок до виборчого законодавства.

Європейська партія України звертається до усіх “місцевих” партій і пропонує будь-яку підтримку у відстоюванні права кожного бути обраним, в тому числі спільну участь у місцевих виборах.

Ми вимагаємо розпуску парламенту, щойно він порушить Конституцію і прийме правки до Виборчого кодексу.

Ми вимагаємо від Президента накладання вето на закон, в разі його прийняття.

Ми будемо докладати зусиль на оскарження змін в Конституційному суді.

Вже зараз ми спрямуємо свої зусилля на інформування наших партнерів в Європі щодо спроби перетворення України в диктаторську країну.

Звертаємось до Президента України Володимира Зеленського відреагувати на діяльність своєї парламентської сили і «дати їй по руках» за спроби знищити демократію в Україні, порушити Конституцію, спотворити Виборчий кодекс.

Попередня публікаціяУ Вінниці після карантину відкрився ринок «Урожай»: ціни та нові правила продажу. Фоторепортаж
Наступна публікаціяСиноптики прогнозують дощі та грози на Вінниччині