У Вінниці біля під’їздів багатоквартирних будинків облаштовують пандуси

У Вінниці біля під’їздів багатоквартирних будинків облаштовують пандуси. Про це повідомляє Вінницька міська рада. Ними користуються не тільки люди з інвалідністю, а й батьки з дитячими колясками.

Починаючи з 2017 року в рамках Програми «Розвиток та утримання житлово-комунального господарства Вінницької міської об’єднаної територіальної громади» департамент житлового господарства розпочав облаштовувати пандуси біля житлових будинків. Ці роботи проводяться за кошти міського бюджету, а також можуть бути і на умовах співфінансування.

«Нещодавно ми завершили встановлення пандусів за адресами вул. Дачна, 6, біля другого під’їзду та по вул. Тімірязєва, 2, біля п’ятого під’їзду. В першу чергу ми облаштовуємо пандуси біля тих будинку, де живуть люди з інвалідністю. Управляючі компанії міста здійснюють моніторинг багатоповерхівок і там, де є потреба, ми по мірі можливостей проводимо роботи», – розповів директор департаменту житлового господарства Роман Фурман.

Щоб біля під’їзду з’явився пандус, мешканцям будинку необхідно написати звернення до департаменту житлового господарства міської ради. Вирішуючи питання облаштування пандусу проектанти проведуть перевірку і визначать технічні можливості його облаштування.

Попередня публікаціяУ Вінниці міська рада відповіла на петицію щодо обов’язкового тестування на COVID-19
Наступна публікаціяНа Вінниччині планують відкрити продовольчі ринки вже до кінця тижня