У Вінниці міська рада відповіла на петицію щодо обов’язкового тестування на COVID-19

У Вінниці міська рада відповіла на петицію щодо обов’язкового тестування на COVID-19. Нагадаємо, що з даною петицією до міської ради зверталась вінничанка Вікторія Матвійчук.

На дану петицію Вінницька міська рада надала відповідь:

“Виконавчі органи міської ради на Вашу петицію щодо тестування на коронавірус пацієнтів, хворих на пневмонію, в межах компетенції повідомляють наступне.
Надання медичної допомоги хворим на пневмонію, в тому числі обстеження на коронавірус, здійснюється відповідно до чинних стандартів надання медичної допомоги.
Зокрема, згідно з додатком 3 до Стандартів медичної допомоги «COVID-19», затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 28.03.2020 року №722 «Організація надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу (COVID-19)» (зі змінами та доповненнями), медичні працівники проводять забір зразків біологічних матеріалів від пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу (COVID-19).

Пацієнти з клінічно встановленим діагнозом «пневмонія» віднесені до підозрілого випадку на COVID-19 (додаток 2 до Стандартів медичної допомоги COVID-19. Тому у всіх пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у КНП «Вінницька міська клінічна лікарня №1» з діагнозом «пневмонія», визначеному закладом для стаціонарного лікування пацієнтів з підозрою на COVID-19, здійснюється забір зразків біологічних матеріалів з подальшим транспортуванням у Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України для проведення дослідження методом полімеразної ланцюгової реакції.

Крім того, забір зразків біологічних матеріалів від пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу (COVID-19) чи контактних, які перебувають під амбулаторним спостереженням, здійснюють медичні працівники мобільних бригад Центрів первинної медико-санітарної допомоги міста Вінниці відповідно до чинних Стандартів медичної допомоги «COVID-19» з подальшим транспортуванням у Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України. ” – йдеться у відповіді.

Попередня публікаціяУ Вінниці розповіли про статистику захворювання на COVID-19
Наступна публікаціяУ Вінниці біля під’їздів багатоквартирних будинків облаштовують пандуси