У Вінниці провели онлайн-конкурс малюнків юних шахістів. фото

Під час карантину юні шахісти Вінниці займаються із тренером дистанційно, по «Скайпу». Вирішують шахові задачки, грають в онлайн-турнірах, слухають в «Ютубі» відеолекції провідних тренерів України. Щоб зацікавити дітей до подальших занять, у шаховому клубі «Романтик», який є філією МДЮСШ № 6, організували онлайн-конкурс тематичних малюнків.

У ньому взяли участь 14 юних спортсменів, які загалом представили на розгляд журі 17 творчих робіт. Серед суддів був директор МДЮСШ № 6 Микола Боднар, а також батьки і самі юні спортсмени. Не дозволялося голосувати за власні малюнки або твори своїх родичів. 

В підсумку впевнену перемогу здобув 8-річний Семен Платовський. Його два різнопланових малюнки набрали найбільшу кількість голосів.

На другому місці – графіка 12-річної Ангеліни Богомживущої.

На третій позиції –  11-річний Тимур Бєлов. У його роботі обігравалося те, що сильні шахісти мають бути добре фізично підготовленими, аби на високому рівні проводити турніри.

Окремо визначалася трійка кращих серед наймолодших (дітей до 8 років). До неї увійшли оригінальні малюнки 7-річних Валерії Кіпоренко, Софії Буркот і 5-річної Віталіни Бєлової. Нагородження лауреатів конкурсу відбудеться вже після завершення карантину. Але солодкі призи за підтримки меценатів отримають всі юні художники, повідомляє інформаційний відділ Вінницької обласної федерації шахів.

Попередня публікаціяУ Вінниці на Великодні свята правопорядок забезпечуватимуть майже 2 тисячі поліцейських
Наступна публікаціяНа Вінниччині з 19 квітня закриваються всі ринки без виключення