У Вінниці впала ціна оренди житла

В Україні суворий карантин, у Вінниці зачинені усі кав’ярні, ресторани, перукарні, крамниці одягу та інші крамниці і цілі підприємства. Люди що лишились без заробітку полишили місто, а запас міцності гаманців тих що лишились добігає кінця. Що ж на цьому тлі відбувається з орендою житла і як відбивається на його вартості спробували дізнатись журналісти Вінниця Прес Поінт.

«З орендою житла у Вінниці все добре. Що правда на період карантину власники житла знижують ціни на 500 на 1000 гривень, але це стосується житла не преміум класу», – каже ріелтор з АН “Сім’я” Сергій.

За словами Сергія, здешевлення оренди скоріше за все явище тимчасове і по закінченню карантину в травні місяці ціни повернуться.

«Пропозицій на ринку багато. Від початку карантину звільнилось багато житла, молоді люди що працювали і знімали житло лишились без роботи і поз’їжджали. Знизилась вартість оренди це дало можливість багатьом людям переїхати в кращі умови. Самий популярний сегмент наразі від трьох з половиною до п’яти з половиною тисячі гривень. Зовсім не працює по добова оренда. Зменшився попит на оренду елітного житла», –  розповідає, директорка  АН «Крєпость»,  Дарія Марчук.

За словами Дарії Марчук, здійснювати покази у зв’язку з карантином незручно, але дотримуючись правил безпеки можливо. Люди бояться показувати своє житло і у більшості випадків орендар приходить на перегляд вже коли майже упевнений що підходить.

«Попереджаємо клієнтів щоб приходили в масках в рукавичках з антисептиком. Намагаємось більше демонструвати квартири онлайн. Перед початком карантину ми познімали відео, фото і це дає можливість дистанційно провести показ житла», – каже директорка агенції нерухомості.

На ринку нерухомості все зупинилось – продажів майже нема. Є пропозиції але вартість суттєво не знизилась, відсотків на сім, – аналізує ситуацію ріелтор з багаторічним досвідом Наталія Паладій. Вона зазначає, що на противагу ринок оренди пожвавило зниження цін.

«Оренда, ціна впала, пропозицій достатньо. Багато власників роблять знижки, роблять також знижки і ті власники у яких є орендарі, розуміючи що багато людей без роботи», –  каже, ріелтор АН «Нерухомість Вінниці», Наталія Паладій.



Ціни на оренду житла журналісти проаналізували за допомогою сервісу ОЛХ
Попередня публікаціяУ Вінниці поблизу житлових будинків Вишенського озера горить суха трава. Фото
Наступна публікаціяУ Вінниці передали засоби захисту від спецфонду «СтопВірус» медикам швидкої медичної допомоги. ФОТО