У Вінниці опубліковали проект повного оновлення промислової території Замостя. ФОТОРЕПОРТАЖ

У Вінниці опублікували проект повного оновлення промислової території Замостя. На сайті Вінницької міської ради оголосили громадські обговорення щодо оприлюднення зміни містобудівної документації промислової території. Нагадаємо, що да даних територіях були розміщені гіганти промисловості – м’ясокомбінат та агрегатний завод.

Згідно з новим проектом замість м’ясокомбінату триває будівництво двох торговельних центрів з великою паркувальною територією, а замість декількох будівель агрегатного заводу відбудують нові вулиці та житлові будинки.

Так зокрема планують продовжити вулицю Пікуса, яка нині є невеликою та опирається в промислову частину Агрегатного заводу. Після демонтажу будівель та споруд вулицю планують продовжити до вулиці Янгеля, а на місцях складів та територій інших підприємств збудувати чотири житлових будинків. Створять також додаткові виїзди до вулиці Батозької з вулиці Запорожця та Героїв Крут.

Вулицю Батозьку також планують розширити та повністю оновити. Тут оновлять дорогу, тротуари, влаштують велосипедні доріжки, оновлять трамвайні колії та створять додаткові трамвайні зупинки поблизу нового Епіцентру. В проекті передбачено будівництво трамвайної колії вздовж проспекту Коцюбинського. В плані зазначена схема кінцевих зупинок трамваю, тролейбусу та автобуса поблизу будівлі залізничного вокзалу.

В звіті також йдеться про стратегічну екологічну оцінку, детальний план території, обмежений вулицею Академіка Янгеля, площею Привокзальною, залізничними коліями та межею промислових територій в створі вул. Пікуса в м.Вінниця. Була проведена оцінка впливу параметрів забудови та ландшафтної організації території на складові довкілля, а також на стан здоров’я та добробут населення, транспорт, розвиток інфраструктури, естетичні характеристики території, використання ландшафтів для рекреаційних цілей.

Громадське обговорення розпочинається з 12 березня та триватиме до 12 квітня.

Попередня публікаціяДесять років тому Янукович підписав указ про відставку вінницького губернатора Домбровського
Наступна публікаціяНа Вінниччині продовжуються пожежі в екосистемах