У Вінниці назвали дезінфікуючі препарати, які знезаражують вірусні агенти

У Вінниці назвали дезінфікуючі препарати, які знезаражують вірусні агенти. Про це повідомляє Вінницька міська рада. Серед таких препаратів санепідеміолог називає: «Хлорамін», «Полідез», «Бланідас 300», «Бланідас Актив», «Хлор Ліквід», «Бланідас оксідез», «Санікон», «Саніфект», «Санідез».

«Крім перерахованих дезенфікуючих засобів можна використовувати й інші, але в інструкції до використання має бути передбачено знезараження вірусних агентів. Використання деззасобів необхідно проводити згідно із вказаними в інструкції параметрами та Свідоцтва про державну реєстрацію деззасобу», – зазначила Валентина Зайцева.

Також Валентина Зайцева нагадала рекомендація як проводити дезінфекційних заходів з недопущення поширення випадків COV1D – 19.

• Для дезінфекції потрібно протирати або зрошувати гідропультом або розпилювачем рідини. Норми витрат робочого розчину вказані в інструкціях до препаратів.
• Після закінчення дезінфекційної експозиції (витримки) закриті приміщення потрібно провітрити протягом 15 хвилин та ретельно промити водою до зникнення запаху.
• Персонал, який виконує роботи із застосуванням робочих розчинів деззасобів, повинен мати індивідуальний засоби захисту – халат, косинка/шапочка, одноразові гумові рукавички, респіратор, взуття, що підлягає дезінфекції.
• Після проведення дезінфекції необхідно зняти гумові рукавички і обробити руки спиртовим антисептиком.

Попередня публікаціяУ Вінниці мер у прямому ефірі каналу Україна розповів про ситуацію з COVID-19 у місті. Відео
Наступна публікаціяУ Вінниці повідомили про дату завершення опалювального сезону