Ситуація по COVID – 19 на Вінниччині та свіжі рішення Кабміну по карантину

79 підозр і 23 підтверджених випадки захворювання на коронавірус, така статистика захворюваності на 11 ранку 30 березня по Вінниччині. В Україні 480 хворих. 19 зафіксованих порушень самоізоляції на Вінниччині, по них будуть прийняті рішення про адміністративну відповідальність, повідомив на черговому брифінгу губернатор Владислав Скальській.

Які рішення прийняли за вихідні

У неділю, 29 березня, Кабмін прийняв рішення про посилення карантинних заходів через COLVID – 19, повідомляє прес-служба МОЗ

Постанова передбачає, що на люди, які мали контакт з хворим на коронавірус чи хворіють на COVID-19 але не потребують госпіталізації, зобов’язуються дотримуватись самоізоляції щоб запобігти поширенню хвороби в Україні.

Українців, які відвідували країни чи регіони з масовим поширенням вірусу, відповідно до ситуаційних звітів ВООЗ, підлягають обсервації на 14 днів.

Крім того, ця ж постанова передбачає, що до 5 квітня Міністерство цифрової трансформації повинне розробити і впровадити Електронний сервіс, за допомогою якого будуть проводити моніторинг дотримання режиму самоізоляції.

Згідно повідомлення прес-служби Міністерства закордонних справ, від початку карантину в країну повернулися понад 144 698 українців.

Іще 174 громадянина України знаходяться на карантині закордоном . Найбільше в Польщі 107 осіб, десять в Італії, 16 в Бразилії, дев’ять у В’єтнамі, п’ять у Румунії, шість у Нігерії, сім у Німеччині, три в ОАЕ, двоє в США та по одному українцю в Азербайджані, Бельгії, Катарі, Китаї, Молдові, Нідерландах, Росії, Чорногорії і Швейцарії.

27 українців проходять на лікування за кордоном. 8 українців одужали, за кордоном, від коронавірусу, 4 померли.

Відповіді на питання, про оновлені правила перетину кордону з 28 березня можна знайти за посиланням.

Попередня публікаціяВночі на Вінниччині 16-річний водій не впорався з керуванням, двоє пасажирів загинули
Наступна публікаціяУ Вінниці впіймали чоловіка що пограбував ковбасний кіоск