Чому стояв поліцейський кордон навколо онкодиспансера та скільки захворілих на COVID-19 у Вінниці

Сьогодні, 28 березня, вже відомо що захворів на коронавірус лікар-уролог з Подільського регіонального центру онкології. Медичний заклад від учора, 27 березня, закрили на карантин. Ввечері навколо лікарні було поліцейське оточення, що не аби як сколихнуло здогадками соціальні мережі. Отже маємо, вже другий медзаклад у якому захворіли медики, першим був пологовий де захворіла жінка медик.

За попередньою інформацією, медик що захворів, не їздив за кордон. Наразі, намагаються встановити де відбулось зараження і хто іще може бути інфікованим.

По іншим підтвердженим випадкам COVID-19 відомо що місто Вінниця – 12, Вінницький район – 1, Чернівецький район – 1, Жмеринський район – 1 місто Ладижин – 1.

В Чернівецькому районі коронавірус виявили в дворічної дитини, з багатодітної родини, про це повідомила у Фейсбук депутатка ВР Лариса Білозір. За її словами в родині п’ять дітей, а найменшому два місяці.

«Сьогодні всіх забрали до Могилів-Подільської лікарні на обстеження. Хочу заспокоїти земляків, пацієнти під контролем медиків. Усі контакти відпрацьовуються. Ми формуємо оперативну допомогу для Борівської сільської ради у вигляді респіраторів, дезінфікуючого розчину, рукавиць та бахіл», – повідомила Лариса Білозір.

Станом на вечір 27 березня на Вінниччині зареєстрували 55 підозр на коронавірус.  Діагноз не підтвердили у 29 пацієнтів, в 16 випадках виявили коронавірус. Серед заражених троє дітей.

Станом на ранок 10:00 28 березня на Вінниччині лабораторно підтвердили 17 випадків COVID-19.

Попередня публікаціяМісцеві бюджети Вінниччини зібрали 148 мільйонів плати за землю
Наступна публікаціяУ Вінниці відпустили під заставу підозрюваних у збуті «метадону»