Місцеві бюджети Вінниччини зібрали 148 мільйонів плати за землю

У січні-лютому 2020 року землевласники, землекористувачі та орендарі перерахували до місцевих бюджетів Вінниччини 148 млн 315,7 тисяч гривень плати за землю. За словами в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області це на 4 відсотки або на 5 мільйонів 665,7 тисяч гривень більше прогнозованого.

Посадовець додає, що проти показників за аналогічний період минулого року приріст плати за землю склав 11,7 відсотків або 15 млн 493,1 тисяч гривень.

Із загальної суми плати за землю, перерахованої до місцевих бюджетів впродовж 2-х місяців, фізичні особи сплатили 13 млн 375 тис. грн, Юридичні особи за цей період поповнили бюджети громад на 17 мільйонів 940,8 тисяч гривень.

Олег Мартинюк нагадує, що плата за землю у повному обсязі зараховується до місцевих бюджетів. Відтак надходження від цього податку використовуються на потреби територіальних громад.

Наразі плата за землю є третім за розміром бюджетоформуючим платежем місцевих скарбничок, поступаючись за розміром лишень податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку, повідомляє сектор комунікацій ГУ ДПС у Вінницькій області.

Попередня публікаціяНа Вінниччині вже 16 хворих на коронавірус
Наступна публікаціяЧому стояв поліцейський кордон навколо онкодиспансера та скільки захворілих на COVID-19 у Вінниці