На Вінниччині презентували державну програму “Доступні кредити 5-7-9%”

Сьогодні, 25 лютого, відбувся семінар-презентація державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" організований обласною державною адміністрацією спільно з Офісом розвитку малого та середнього підприємництва (SMEDO) при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Фондом розвитку підприємництва для підприємницьких кіл Вінниччини.

Вітаючи учасників семінару, голова облдержадміністрації Владислав Скальський зауважив на важливості впровадження даної програми, яка ініційована Президентом та Урядом України і сприятиме розвитку бізнесу, а також створенню нових робочих місць.

«Приємно зазначити, що перший кредит за державною програмою отримав саме вінничанин. Загалом, підприємці Вінниччини вже подали заявок на понад 155 млн гривень фінансування за даною програмою. Це – друге місце в Україні. Програма є одним з якісних прикладів, як створювати сприятливі умови для тих підприємців, які готові розвиватися та створювати нові робочі місця», – зауважив голова облдержадміністрації.

Під час заходу директор Офісу адміністрування проєктів міжнародної фінансової співпраці Мінфіну Руслан Гашев презентував учасникам заходу Державну програму «Доступні кредити 5-7-9%» та розповів про основні умови та вимоги згідно яких підприємець матиме змогу взяти участь у програмі, а також зазначив про два компоненти, а саме: компенсацію відсоткових ставок до рівня 5%, 7%, 9% на які з державного бюджету спрямовано 1,5 млрд грн та на кредитні гарантії на які виділено 500 млн грн.

«Дана програма має стати історією відповідального кредитування, коли чотири зацікавлених сторони цієї програми – держава, платники податків, підприємці і банки – вносять певну частину відповідальності за успіх програми загалом. А головна її мета – зростання офіційної зайнятості та оновлення основних фондів. Саме тому ми не кредитуємо обігові кошти. Вважаємо, що дана програма спонукатиме до трансформації всієї економіки держави в бік приватного підприємництва», – зазначив Руслан Гашев.

Як зауважив директор Офісу розвитку малого та середнього підприємництва при Мінекономіки України Андрій Слабінський, 5-7-9 – це комплексна ініціатива Уряду. Ще одне важливе завдання Прем’єр-міністра в цьому контексті – не оминути увагою жодного підприємця, чи особу, яка бажає відкрити власну справу, надавши всю необхідну інформаційну чи організаційну підтримку.

Крім цього, в рамках семінару експертом Програми USAID «Конкурентноспроможна економіка України» Любомиром Чорнієм було проведено воркшоп для початківців «Як перетворити ідею в бізнес», де учасників заходу поінформували про інструменти підтримки малого бізнесу та деталі безкоштовної навчальної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Також відбулась зустріч з представниками екосистеми під час якої обговорили навчальний компонент програми, яка допоможе кожному бажаючому стати підприємцем, пройти навчання онлайн, дізнатись про офлайнові навчальні активності, які присвячені відкриттю власного бізнесу та отриманню державної підтримки.

Попередня публікаціяУ Вінниці Олександр Никитюк розповів про безсніжний фестиваль «Mithogenes 2020». ВІДЕО
Наступна публікаціяШестеро за кермом напідпитку, а один зовсім нетверезий – результати нічного патрулювання поліції Вінниччини