Роботи Героя небеснії сотні Валерія Берзденюка на виставці у Вінниці

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка картин художника, Героя Небесної Сотні, Валерія Брезденюка зі Жмеринки. На відкритті було багато людей, це волонтери, друзі, земляки загиблого та прості вінниччани, які прийшли переглянути робити та документальний фільм про життя та творчість художника.
Були на відкритті і дружина та донька Валерія Брезденюка, які розповіли про те яим щирим та закоханим у життя був митець.

“Він був людиною простою, він любив дивувати людей, любив дарувати емоції, робити сюрпризи. Намагався поспішати жити, поспішав радіти життю, пробувати себе в різних жанрах. Ставив сам собі нові виклики і справлявся з ними”, – розповіла присутнім донька героя, Юлія Брезденюк.

За словами Юлії Брезденюк, у Вінниці  пленують побудувати “Музей Мужніх” тож сподівається на те, що на 7-му річницю вшанування пам’яті полеглих на Майдані проходитиме вже в новому музеї.
Усього, на виставці експонують 22 картини художника, створені в техніці ебру – малювання на воді. Також усі присутні мали можливість навчитись на майстер-класі з написання картин у техніці ебру за участю доньки Валерія Брезденюка.

 

Попередня публікаціяНа Вінниччині пройде 14-й міжнародний ленд-арт Фестиваль “Mithogenes 2020”
Наступна публікаціяПояснення від вінницьких патрульних – чому водій має враховувати маневри пішохода