На Вінниччині пройде 14-й міжнародний ленд-арт Фестиваль “Mithogenes 2020”

Міжнародний зимовий Фестиваль land-art "Міфогенез" щорічно проводився з 2006 року. В 2020 році відбудеться чотирнадцятий раз з 22 по 24 лютого.
В проекті цього року приймають участь митці з Австрії та п`яти міст України.
Головна концепція проекту залишається незмінною – "Міфогенез", як визначення створення, продукування новітнього міфу є назвою проекту, який визначає його тематику. Створені учасниками, в контексті загальної назви проекту об'єкти land-art, виконують завдання "Міфогенезу" і візуалізують відчуття сучасності через художній образ. Результатом є виникнення дискурсивного поля між глядачем і створеним художниками новим міфологічним простором.
Особливість land-art, як напрямку і форми сучасного мистецтва в інтимності самого творчого процесу. Художники взаємодіють з середовищем не публічно, до глядача проекти land-art доходять практично лише у вигляді виставок, складених з фото і відео документації, як результату. Учасники цьогорічного проекту протягом 22-23 лютого 2020 р., створять на території Немирівського скіфського городища об`єкти ленд арту (мистецтва довкілля). З фото матеріалу буде сформована експозиція для презентації протягом 2020 року в містах України та за кордоном.
В межах проведення цьогорічного Фестивалю 21 лютого 2020 р. о 16.00 в Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відбудеться презентація виставки робіт створених в межах попереднього фестивалю 2019 р. та відбудеться офіційний старт нового проекту «Міфогенез 2020».
Тематична складова презентаційної частини проекту лекція про фестиваль мистецтва довкілля в місті Запоріжжя «Хортиця».
Організатори:Департамент культури Вінницької міської Ради, Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької обласної державної адміністрації, ГО «Лабораторія актуальної творчості», ГО «Ліга розвитку мистецтв».
Партнери проекту: Генеральне консульство Республіки Польща у Вінниці, Група компаній KNESS, Вінницький «АрхіКлуб», Вінницький Народний клуб фотомистецтва «Обрій».
Куратор Міжнародного зимового Фестивалю land-art «Mithogenes»
Никитюк Олександр, ГО «Лабораторія актуальної творчості»
Попередня публікаціяУ Зеленського визначили нардепа який буде підбирати кандидатів та відповідати за результат місцевих виборів у Вінницькій області
Наступна публікаціяРоботи Героя небеснії сотні Валерія Берзденюка на виставці у Вінниці