Нове авто та манекени отримали лікарі Центру екстреної допомоги

Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги отримав нові навчально-тренувальні манекени та санітарний автомобіль.

Для оновлення матеріально-технічної бази Вінницькому обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф передали 4 одиниці навчально-тренувальних манекенів для імітації реальних умов серцево-легеневої реанімації у дорослих, підлітків та новонароджених.

Манекени будуть використані для продовження безперервної системи підготовки, перепідготовки спеціалістів служби ЕМД на базі навчально-тренувального відділу з метою впровадження в області нових професій за фахом «інструктор з надання догоспітальної допомоги», «парамедик», «екстрений медичний технік», «інструктор з надання першої допомоги».

Варто зазначити, що протягом минулого року у навчально-тренувальному відділі пройшли навчання за різними програмами надання екстреної медичної допомоги  959 слухачів різних категорій.

Новий санітарний автомобіль

Крім цього, для виїзду спеціалістів-інструкторів з проведення навчань у райони області та з метою транспортування лікарів-консультантів відділу виїзної консультативної медичної допомоги Центру передано санітарний автомобіль на базі шасі «Ford» вартістю 1,24 млн грн, придбаний за рахунок коштів обласного бюджету.

«Понад 80 автомобілів на території області є застарілими. Саме тому минулого року була ініційована та реалізована державна програма з урахуванням співфінансування з місцевих бюджетів. Так, за 250 млн грн вдалося придбати необхідну кількість автомобілів для того, щоб повністю замінити транспортні засоби, які не відповідають сучасним вимогам. На території Вінницької області повинен працювати лише сучасний автотранспорт екстреної медичної допомоги, який відповідає усім критеріям», – підкреслив Владислав Скальський.

Слід відзначити, що з державного бюджету виділені кошти на придбання 86 санітарних автомобілів, з них – 62 класу В та 24 класу С, поставка яких очікується.

 

 

Попередня публікаціяСлідчі оголосили про підозру та обрали міру запобіжного заходу викрадачу автомобіля вінничанина. Фото
Наступна публікаціяПів десятка адмінматеріалів склали патрульні на нетверезого водія, який намагався від них втекти. Фото