Вважаєте, що приготувати плавлений сир вдома складно? Зовсім ні! Поділимося дуже легким рецептом, за допомогою якого ви зможете приготувати смачний домашній сир з натуральних інгредієнтів, без додавання консервантів чи барвників. Такий сир чудово підійде для канапок, сирного супу, запіканок, випічки, домашньої піци чи закусок.
Інгредієнти:
600 г кисломолочного сиру (не менше 5% жирності)
80 г масла
5 г соди
1 ч. л. солі
100 мл молока
1 яйце
хліб для подачі (за бажанням)
Рецепт приготування:
Крок 1:
У великій мисці змішайте кисломолочний сир, соду, 50 г масла, сіль, молоко та яйце. За допомогою блендера перебийте інгредієнти до однорідної консистенції.
Крок 2:
Поставте суміш на водяну баню та прогрівайте 10-15 хвилин, постійно помішуючи. Потім залиште охолоджуватися до кімнатної температури.
Крок 3:
Після того, як маса трохи охолоне, знову поставте її на водяну баню. Додайте залишкові 30 г масла, знову перебийте блендером і прогрівайте на водяній бані, помішуючи, доки не отримаєте еластичну консистенцію (приблизно 3-5 хвилин).
Крок 4:
Викладіть отриману масу у форму (прямокутну або квадратну) та залиште охолоджуватися. Коли сир охолоне, наріжте його на прямокутні шматочки, зручні для подачі.
Тепер у вас є смачний домашній плавлений сир, який можна використовувати для різноманітних страв!