Готуйте смачні тонкі та еластичні млинці за допомогою простого рецепта, для якого не потрібні ваги. Все, що вам знадобиться – це звичайна 200 мл склянка!

Інгредієнти для млинців:
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль – дрібка
  • Цукор – 1 ст. л + ванільний цукор – 1 ст. л (або до свого смаку)
  • Олія – 2 ст. л
  • Борошно – 1 склянка
  • Молоко – 1 склянка
  • Тепла вода – 1 склянка
Для начинки:
  • Сир – 500 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 2 ст. л + ванільний цукор – 1 ч. л
  • Вершкове масло – 2 ст. л
  • Курага (за бажанням)
Приготування налисників:

Збийте яйця з дрібкою солі, додайте звичайний та ванільний цукор. Влийте олію, перемішайте. Поступово всипайте борошно, ретельно змішуючи, щоб уникнути грудочок. Далі по черзі вливайте молоко та теплу воду, продовжуючи перемішувати тісто до однорідної консистенції. Дайте тісту постояти 10-15 хвилин.

Розігрійте сковорідку та змастіть її олією. Налийте порцію тіста й обсмажте млинці з обох боків до золотистого кольору. Перед кожним наливанням тіста не забувайте перемішувати масу.

Приготування начинки:

У мисці змішайте сир, яйце, цукор, ванільний цукор і подрібнену курагу (якщо використовуєте) до однорідності.

Викладіть на кожен охолоджений млинець по 1-2 столові ложки сирної начинки, загорніть трубочкою або конвертиком.

Розтопіть вершкове масло на сковороді й обсмажте налисники до легкої золотистої скоринки з обох боків.

Смачні та ніжні налисники готові до подачі!

Попередня публікаціяПрогноз погоди у Вінниці на 27 листопада
Наступна публікаціяСьогодні на Вінниччині діятимуть графіки погодинних відключень