Як приготувати справжній бігос з квашеною капустою

Бігос
Бігос

Бігос – це страва польської кухні з насиченим смаком, де крім капусти знаходиться безліч інших інгредієнтів, які роблять її справжньо королівською. Проте всі складові прості та доступні.

Інгредієнти:

  • 300 мл овочевого або курячого бульйону
  • 1 цибулина
  • 100 г копченого сала (можна замінити на олію)
  • 500 г копченого бекону
  • 500 г копченої домашньої ковбаси
  • 500 г запеченої чи відвареної свинини
  • 200 г чорносливу з кісточками
  • 1 кг квашеної капусти
  • 500 г свіжої білокачанної капусти
  • лавровий лист, горошини духмяного перцю, 1/2 ч.л. чорного перцю горошком
  • 150 мл білого сухого вина
  • 2 яблука
  • Сіль до свого смаку

Приготування:

  • Квашену та свіжу нашинковану капусту, два види перцю, лавровий лист та бульйон помістіть в велику каструлю або казанок з товстим дном. Тушкуйте на маленькому вогні приблизно годину, прикривши кришкою не повністю.
  • У великій сковорідці підрум’янить нарізане сало, витопите якомога більше жиру. Якщо ви не любите сало або хочете більш дієтичний варіант, можна взяти олію, а замість бекону – шинку.
  • До сала (олії) додайте порізану цибулю. Тушкуйте до м’якості. Додайте порізане на грубі шматки м’ясо, ковбасу та бекон і обсмажуйте, доки все добре прогріється. Перекладіть м’ясо з цибулею до капусти. Додайте чорнослив, потерті яблука, вино та сіль на смак. Тушкуйте на повільному вогні, не повністю закриваючи кришку, ще 2-2,5 години. Бігос готовий тоді, коли перестає стікати рідина вниз. Його можна подавати гарячим, або, ще краще, остудити й розігріти наступного дня.
Попередня публікаціяГороскоп за знаками зодіаку на 1 грудня
Наступна публікаціяКонтакт – центр запрацював у вінницькому обласному клінічному медичному реабілітаційному центрі ветеранів війни та радіаційного захисту населення