Багато українців не уявляють Новий Рік без салату Шуба, але є й ті, кому цей салат вже набрид. Любителі оселедця оцінять по достоїнству листковий салат “Луїза” з солоною рибкою, кислуватими маринованими огірками і ситною картоплею. Такий салат слугує чудовою закускою під міцне спиртне, він дуже ситний і оригінальний.

Для приготування вам знадобиться:

  • Оселедець – 2 філе.
  • Варені яйця – 5 шт.
  • Варена картопля – 3 шт.
  • Лук – 1 невелика шт.
  • Солоні огірки – 100 г.
  • Плавлений сирок – 150 г.
  • Зелена цибуля – 4 пера.
  • Оцет 9% – 2 ч. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Майонез, сіль, перець – за смаком.

Яйця і картоплю відварити до готовності і остудити. Відокремити яєчні білки і жовтки. Картоплю, плавлений сирок і яєчні білки натерти на крупній тертці, а жовтки – на дрібній. Цибулю замаринувати в соняшниковій олії, оцті, цукрі і щіпці солі. Залишити цибулю маринуватися на 10 хвилин.

Оглянути філе оселедця і витягнути кісточки, якщо вони є. Нарізати оселедець дрібним кубиком. Дрібно нарізати зелену цибулю. Огірки нарізати тонким півколом. Зібрати салат шарами в кільці або великому салатнику: картопля, майонез, маринована цибуля, оселедець, майонез, білок, майонез, зелена цибуля, майонез і жовток.

Зверху салат можна прикрасити маринованими печерицями, якщо хочете додати кислинки, або консервованим горошком, якщо хочете пом’якшити смак салату.

Попередня публікаціяНа Вінниччині проведуть ряд тематичних заходів, присвячених Дню пам’яті жертв Голодомору
Наступна публікаціяПодорож у минуле: вінничан та гостей запрошують на екскурсію до міста паровозів