Багато українців не уявляють Новий Рік без салату Шуба, але є й ті, кому цей салат вже набрид. Любителі оселедця оцінять по достоїнству листковий салат “Луїза” з солоною рибкою, кислуватими маринованими огірками і ситною картоплею. Такий салат слугує чудовою закускою під міцне спиртне, він дуже ситний і оригінальний.
Для приготування вам знадобиться:
- Оселедець – 2 філе.
- Варені яйця – 5 шт.
- Варена картопля – 3 шт.
- Лук – 1 невелика шт.
- Солоні огірки – 100 г.
- Плавлений сирок – 150 г.
- Зелена цибуля – 4 пера.
- Оцет 9% – 2 ч. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Соняшникова олія – 2 ст. л.
- Майонез, сіль, перець – за смаком.
Яйця і картоплю відварити до готовності і остудити. Відокремити яєчні білки і жовтки. Картоплю, плавлений сирок і яєчні білки натерти на крупній тертці, а жовтки – на дрібній. Цибулю замаринувати в соняшниковій олії, оцті, цукрі і щіпці солі. Залишити цибулю маринуватися на 10 хвилин.
Оглянути філе оселедця і витягнути кісточки, якщо вони є. Нарізати оселедець дрібним кубиком. Дрібно нарізати зелену цибулю. Огірки нарізати тонким півколом. Зібрати салат шарами в кільці або великому салатнику: картопля, майонез, маринована цибуля, оселедець, майонез, білок, майонез, зелена цибуля, майонез і жовток.
Зверху салат можна прикрасити маринованими печерицями, якщо хочете додати кислинки, або консервованим горошком, якщо хочете пом’якшити смак салату.






