Свинячі реберця запечені з медом та соєвим соусом страва, яка безперечно порадує соковитим смаком та прикрасить ваш стіл. А готується страва просто із мінімальними зусиллями господині.
Інгредієнти:
- Свинячі ребра – 500 г
- Мед – 50 г
- Соєвий соус – 50 г
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Сіль і перець – до свого смаку
Приготування:
- Для початку підготуємо соус. Розріжемо апельсин, вичавимо 50 г соку і на тертці натремо цедру з однієї половинки фрукта. З лимона вичавимо 50 г соку.
- У маленькій каструлі об’єднаємо всі інгредієнти для соусу: мед, соєвий соус, цедру, апельсиновий та лимонний сік, сіль і перець.
- Ретельно перемішаємо отриманий напівфабрикат медово-соєвого соусу на слабкому вогні, доводимо до кипіння і готуємо ще 10 хвилин. Знімаємо з вогню і залишаємо охолоджуватися.
- Перед тим як готувати, ретельно вимийте свинячі ребра і розріжте їх на середні шматки. Покладіть їх у форму для запікання або у зручну посудину для гриля.
- Залийте свинячі ребра охолодженим соусом, використовуючи його як маринад. Залиште посудину в холодному місці на кілька годин.
- Розігрійте духову шафу до 200 градусів, помістіть туди майбутню страву. Ребра будуть готові за 20 хвилин.
Цей рецепт також підходить для приготування ребер на мангалі або грилі. Смачного!