Печінковий рулет з морквою та сиром – це вишукана страва, яку можна приготувати досить просто, хоч і знадобиться певний час.

Печінковий рулет
Печінковий рулет
Інгредієнти:
  • Куряча печінка – 400 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 3 ст. ложки
  • Манна крупа – 2,5 ст. ложки
  • Молоко – 60 мл
  • Сіль до свого смаку
  • Мелений чорний перець – на смак
  • Олія – 30 мл (для начинки) і 40 мл (для змащування форми)
  • Морква – 100 г
  • Ріпчаста цибуля – 100 г
  • Твердий сир – 60 г
  • Майонез – 2 ст. ложки
  • Вершкове масло – 20 г (1 ст. ложка)
Приготування:
  • У велику миску для перетирання інгредієнтів, покладіть вимиту печінку, додайте молоко та розбиті яйця.
  • Використовуючи занурювальний блендер або м’ясорубку, подрібніть всі інгредієнти до створення однорідної маси.
  • Додайте до печінкової маси борошно та манну крупу. Приправте сіллю та чорним перцем.
  • Перемішайте масу та залиште на 10-15 хвилин, щоб манка набрала вологи.
  • Попередньо розігрійте духовку до 180 °C.
  • Застеліть форму для випікання пергаментом та змастіть його олією. Вилийте тісто в форму та поставте її в духовку.
  • Випікайте печінковий корж 15-20 хвилин, перевіряючи готовність за допомогою шпажки.
  • Готовий корж відразу ж розгорніть в рулет разом із пергаментом, і обгорніть рушником. Лишіть корж відпочивати близько 20 хвилин.
  • Для начинки наріжте цибулю на дрібні кубики та натріть моркву на середній тертці.
  • Розігрійте сковороду з сумішшю олії та вершкового масла, і обсмажте цибулю з морквою 5 хвилин або до готовності.
  • Тертий твердий сир рівномірно розподіліть по рулету.
  • Рулет обережно розгорніть, змастіть майонезом, посипте сиром, а поверхню прикрасьте обсмаженою цибулею та морквою.
  • Покладіть рулет у холодильник на 40 хвилин.
  • Перед подачею прикрасьте готовий рулет смужками майонезу та гілочками кропу. Подавайте на стіл порційними шматочками.
Попередня публікаціяГороскоп для знаків зодіаку на понеділок
Наступна публікаціяНа Жмеринщині розшукують 14-річну дівчину