Гарбузовий хліб – це випічка, яка здатна розгойдати навіть найпохмуріші дні, завдяки своєму яскравому смаку та апетитному вигляду. З ближчим настанням холодів, приходить і час насолодитися кулінарними радощами власної кухні, супроводжуючи чашкою чаю або кави й смачною випічкою. Запрошуємо вас випекти вдома особливий вид хліба – гарбузовий хліб, який дарує неймовірний смак та сонячний настрій.
Гарбузовий хліб здивує вас своєю смаковою гамою та ніжністю. Використання гарбузового пюре в тісті надає хлібу чарівний золотавий колір і надзвичайний аромат.
Ось рецепт для гарбузового хліба разом із переліком інгредієнтів:
Інгредієнти:
- 200 г теплої води
- 150 г гарбузового пюре
- 500 г борошна
- 1,5 ч. ложки сухих дріжджів
- 1 ст. ложка цукру
- 1/2 ч. ложки солі
- 1 ст. ложка олії
Спосіб приготування:
- Запікаємо гарбуз у духовці. Запечений гарбуз перебиваємо блендером чи товкучкою в пюре.
- Велику миску використовуємо для змішування всіх сухих інгредієнтів. Додаємо теплу воду і гарбузове пюре, далі замішуємо тісто та залишаємо його на 1-1,5 години підійматися в теплому місці.
- Можна додати також очищене насіння гарбуза та соняшника.
- Після підняття тіста, формуємо його в хліб і випікаємо в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин на нижньому рівні.
Цей гарбузовий хліб стане чудовим доповненням до вашого кулінарного репертуару та принесе сонячний настрій в будь-яку пору року.