Святковий стіл повинен бути смачним та вражати різноманіттям страв. Найкращою прикрасою будуть перевірені салати, що зроблять свято неповторним.
Солодка кукурудза додасть неповторного смаку, тому її можна використовувати у будь-який салат: вона поєднується з куркою і крабовими паличками, ковбасою і тунцем, грибами та овочами. Готувати такі салати – одне задоволення. Є рецепти, де, по суті, й готувати нічого не потрібно: нарізав, змішав – і вся любов.
Салат з кукурудзою і куркою – з твердим сиром
Простий та швидкий салат, який зможе приготувати будь-хто.
- Консервована кукурудза – 120 г
- Куряче філе – 350 г
- Яйця – 3 шт.
- Твердий сир – 170 г
- Майонез – за смаком
Відваріть куряче філе, яйця зваріть вкруту. Дрібно наріжте філе і очищені яйця. Натріть сир на крупній тертці. Додайте кукурудзу, майонез і перемішайте.
Салат з кукурудзою і куркою – з грибами і морквою
Печериці з морковкою надають салату цікавого смаку.
- Консервована кукурудза – 150 г
- Куряче філе – 400 г
- Печериці – 150 г
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Олія
- Сіль – за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
- Майонез – за смаком
Відваріть курку і остудіть. Наріжте печериці середніми шматочками, обсмажте на олії до золотистого кольору, дайте охолонути. Натріть моркву на крупній тертці. Наріжте курку і цибулю невеликими кубиками. Додайте кукурудзу, гриби, сіль, перець і майонез, перемішайте.
Салат з кукурудзою і тунцем – з оливками і без майонезу
Цей салат менш калорійний, сподобається тим, хто не хоче набрати зайві кіло.
- Консервована кукурудза – 200 г
- Консервований тунець – 220 г
- Оливки чорні без кісточок – 150 г
- Базилік – 1/3 пучка
- Зелена цибуля – 1/3 пучка
- Листя салату – 1/2 пучка
- Лимонний сік – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
Оливки наріжте кільцями. Злийте рідину з тунця, розімніть рибу виделкою. Дрібно наріжте базилік і зелену цибулю, листя салату порвіть. Змішайте всі інгредієнти, заправте лимонним соком. Додайте сіль і перець, перемішайте.
Салат з кукурудзою і крабовими паличками – вічна класика
Цей салат представляти не потрібно – його люблять практично всі.
- Консервована кукурудза – 170 г
- Крабові палички – 200 г
- Яйця – 3 шт.
- Рис пропарений – 0,5 склянки
- Цибуля червона – 1/2 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Майонез – за смаком
Відваріть яйця вкруту та рис. Наріжте яйця, цибулю і огірок дрібними кубиками. Дрібно наріжте крабові палички. Змішайте всі інгредієнти і заправте майонезом.
Салат з кукурудзою і крабовими паличками – з апельсином
А як щодо “крабового” салату з апельсином?
- Консервована кукурудза – 150 г
- Крабові палички – 150 г
- Яйця – 3 шт.
- Апельсин – 1 шт.
- Йогурт без цукру – 1 ст. л.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – за смаком
- Мелений чорний перець – за смаком
Зваріть яйця вкруту, остудіть. Наріжте яйця і крабові палички невеликими кубиками. Скибочки апельсина наріжте великими шматочками. Додайте кукурудзу, заправте майонезом. Доведіть до смаку сіллю і перцем, перемішайте.
Салат з кукурудзою і ковбасою – з огірками і горошком
Для цього салату й готувати нічого не потрібно – тільки нарізати.
- Консервована кукурудза – 120 г
- Консервований горошок – 120 г
- Копчена ковбаса – 150 г
- Маринований огірок – 1 шт.
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Майонез – за смаком
Наріжте ковбасу і огірок кубиками. Додайте кукурудзу, горошок, майонез і перемішайте.
Салат з кукурудзи та яєць – з печінкою тріски та сиром
Якщо хочеться різноманітності, приготуйте такий салат з печінкою тріски. Теж дуже просто та смачно.
- Консервована кукурудза – 100 г
- Печінка тріски – 115 г
- Твердий сир – 100 г
- Яйця – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Зелена цибуля – 1/3 пучка
- Сіль – за смаком
- Мелений чорний перець – за смаком
- Майонез – за смаком
Зваріть яйця вкруту, остудіть. Наріжте яйця і цибулю дрібними кубиками. Розімніть виделкою печінку тріски. Натріть сир на дрібній тертці. Додайте кукурудзу, подрібнену зелену цибулю, майонез. Перемішайте й поставте в холодильник на півгодини.