Цей рецепт саме те чим варто побалувати себе осінніми вихідними. Смачні заварні тістечка з заварним кремом вважаються класичним десертом. Ця страва ідеально підходить для вечірнього чаю після сімейного обіду або для ранкової кави в ліжку з вашим коханим. Готувати еклери з заварним кремом взагалі не так важко, і для цього вам знадобляться лише необхідні інгредієнти та трохи вашого часу. Отже, розпочнім кулінарну подорож!

Інгредієнти для тіста:
- 1 стакан холодної води (200 мл)
- 1 стакан муки (приблизно 130 г муки в стакані об’ємом 200 мл)
- 200 г масла
- 3-4 яйця
- Щіпка солі
Для крему:
- 500 мл молока
- 2 жовтки
- 150 г цукру
- 1 ст. ложка ванільного цукру
- 1 ст. ложка муки
Інструкція:
- Велику каструлю з товстими стінками наповніть водою і поставте на вогонь. Додайте щіпку солі і додайте масло, нарізане на невеликі шматки. Помішуйте, щоб масло розтануло, і доведіть воду з жиром до кипіння.
- Знизьте вогонь до мінімуму і додайте в киплячу рідину всю порцію муки одразу. Почніть інтенсивно перемішувати, і не відходьте від каструлі протягом кількох хвилин, щоб мука добре заварилася.
- По ходу розмішування муки воду з жиром, можна знімати з вогню. Тісто з часом стане однорідним і еластичним.
- Покладіть тісто відставити, щоб воно охолодилося, але має залишитися теплим (близько 70 градусів), щоб яйця, які ви додаватимете, не згорали.
- Додавайте яйця по одному і добре перемішуйте після кожного додавання. Спостерігайте за консистенцією тіста, яке повинно бути густим і в’язким, що повільно стікає з ложки у вигляді грудочки. Якщо тісто занадто густе, додайте ще одне яйце. Рідке тісто не загусне належним чином.
- Тісто розкладіть на пекарський лист, покритий пергаментом. Розташовуйте заготовки для тістечок на великій відстані одна від одної, оскільки під час випічки вони збільшаться в об’ємі.
- Випікайте їх протягом 20 хвилин при температурі 200 градусів, а потім знизьте температуру до 180 градусів і продовжуйте печі ще 15 хвилин. Після засмаження вимкніть духовку і ще 5 хвилин не відкривайте її.
Приготування крему:
- Доведіть молоко до кипіння і охолодіть його.
- Розітріть жовтки з цукром і додайте муку. Додайте 100 г кип’яченого молока і ретельно перемішайте, щоб уникнути утворення грудочок.
- Додайте решту молока і поставте на вогонь. Постійно помішуйте, доки крем не загустіє. Зніміть з вогню і дайте охолодити, накривши плівкою, щоб уникнути утворення кірочки.
- Після охолодження додайте ванільний цукор і масло, а потім збийте міксером.
- За допомогою кондитерського шприца або надрізавши тістечка ножем, заповніть їх кремом.