У зв’язку зі збоями в постачанні газу та електроенергії через обстріли критичних об’єктів, багато українців змушені протягом днів жити без світла і газу. Незважаючи на це, існує можливість ситно та різноманітно харчуватися.
Ми підготували 5 домашніх рецептів, які можна приготувати без газових та електричних приладів.
Грецький салат в лаваші
- Огірки – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Лаваш – 1 шт.
- Сир фета – 100 г.
- Маслини – 100 г.
- Лук – 0,5 шт.
- Салат – 2 листа
- Часник – 1 зубчик.
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
Огірки і помідори нарізати півколом, фету – кубиком. Маслини розрізати навпіл. Салат промити і обсушити серветками, порвати руками. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Змішати всі інгредієнти.
В окремій мисці змішати оливкову олію, пропущений через прес часник, сіль і перець. Заправити цим соусом салат і загорнути начинку в лаваш.
Корисна шаурма без плити
- М’ясо готове – 400 г
- Пекінська капуста – 200 г
- Лаваш або піта – 4 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Болгарський перець – 2 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Йогурт – 200 г
- Сік лимона – 2 ст. л.
- Часник – 2 зубчики
- Спеція каррі – на кінчику ножа
Перець нарізати тонкою соломкою, огірки і помідори – тонким півколом. Готове м’ясо (буженину, шинку, копчену курку і т.д.) нарізати кубиком. У лаваш або піту викласти листя капусти, м’ясо і овочі. Для соусу змішайте йогурт з лимонним соком, подрібненим часником і каррі. Полити соусом начинку, загорнути лаваш і подавати до столу.
Лінива вівсянка
- Йогурт – 200 г.
- Пластівці вівсяні – 150 г.
- Молоко – 100 мл.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Фрукти, сухофрукти, горіхи за смаком.
Вівсянку ввечері залийте сумішшю молока і йогурту. Залиште на ніч, щоб каша настоялася і приготувалася. Готову кашу заправте цукром і улюбленими овочами. Можна також приготувати солону вівсянку з готовим м’ясом і розсипчастим сиром.
Паніні з шинкою та сиром
- Булочки паніні – 2 шт.
- Сир моцарелла (або будь – який інший) – 40 г.
- Шинка – 4 скибочки.
- Майонез – 2 ч. л.
- Салат або пекінська капуста – 2 листа.
У булочках зробити глибокий надріз і змастити майонезом. Покласти лист салату. Наповніть булочку шинкою і скибочками сиру. За бажанням можна додати в булочку будь-які овочі.
Салат з копченою куркою, маринованим грибами і морквою по-корейськи
- Копчена курка – 200 г.
- Мариновані печериці – 250 г.
- Морква по-корейськи – 100 г.
- Кукурудза консервована – 1 банка.
- Плавлений сирок – 150 г.
- Майонез – 100 г.
Копчену курку нарізати кубиком. Печериці нарізати навпіл або залишити цілими, якщо вони дрібні. Злити сік з банки з кукурудзою. Плавлені сирки натерти на крупній тертці. Змішати у великій мисці курку, гриби, моркву по-корейськи, кукурудзу і плавлені сирки. Заправити салат майонезом і посолити за смаком.