Один раз приготувавши цей бомбічний салат з тунцем без майонезу, ви забудете про мімозу, який здавна оселився на наших святкових столах, як і відомий оселедець під шубою. Ці популярні салати можна легко замінити більш корисними, в яких звичні інгредієнти заграють новими фарбами.
Салат з тунцем і авокадо – смачно і без шкоди для талії
Інгредієнти:
- тунець у власному соку – 150 гр;
- помідори (черрі, коктейльні або звичайні) – 100 гр;
- авокадо – 1 шт;
- огірок – 1 шт;
- листя салату – половина пучка;
- сік лимона, оливкова олія, перець і сіль – для заправки.
Якщо страва з нарізаних огірків і помідорів вже приїлася, спробуйте цей самий салат з авокадо і тунцем, і смак вас приємно здивує.
З банки з тунцем злийте розсіл, подрібніть рибу на зручні шматочки за допомогою виделки. Помідори і огірки наріжте однаковими слайсами. Листя салату порвіть руками, авокадо наріжте кубиками або півкільцями. З’єднайте інгредієнти і полийте ароматним маслом, за бажанням посоліть, поперчіть і збризніть лимоном.
Салат Нісуаз з тунцем – французький рецепт
Інгредієнти:
- 4 відварених круто яйця:
- томати коктейльні або черрі 10-12 шт;
- маслини 20 шт;
- пучок листя салату;
- лук червоний 1 головка;
- огірок 1-2 шт;
- квасоля (біла відварна, біла консервована або стручкова) – 150 гр;
- анчоуси – 15 шт;
- тунець консервований – 150 гр;
- перець, оливкова олія і сік лимона – для заправки;
- 2 зубчики часнику – для ефектної подачі.
Цей смачний і корисний салат з тунцем, огірком і яйцем родом з Франції надзвичайно простий у приготуванні.
Яйця і квасолю відваріть до готовності. Решту інгредієнти подрібніть на свій смак. Наприклад, листя салату можна порвати руками, цибулю нарізати півкільцями, томати – на половинки або четвертинки, огірок – пропорційно томатам, а маслини залишити недоторканими. Консервований тунець поділіть на волокна.
Посуд, в якому подаватимете салат, натріть розрізаним навпіл часником – це дозволить додати страві пікантний аромат, але позбавить від нудотного смаку. Ансоуси можна просто додати в салат або подрібнити і змішати з оливковою олією. Завдяки їм салат можна зовсім не солити. Заправляйте салат маслом і лимонним соком.
Салат з тунцем і кукурудзою, і пекінською капустою
Інгредієнти:
- тунець консервований – 200 гр;
- капуста пекінська – половина качана;
- кукурудза консервована – 200 гр;
- яйце відварне – 1-2 шт;
- соєвий соус, олія оливкова, сік лимона – для заправки.
Цей салат – один з найпростіших салатів з тунцем, він готується швидко і порадує як свіжим смаком, так і пікантними нотками. Поставте варитися яйця круто, а поки вони готуються, займіться іншими інгредієнтами.
Злийте розсіл з банки з тунцем і поділіть рибу на шматочки. Позбавтеся від рідини з банки з кукурудзою. Пекінську капусту наріжте на шматочки середнього розміру. Готові яйця необхідно почистити і порізати на 4 частини.
З’єднайте інгредієнти в глибокій мисці. Окремо змішайте сік лимона, соєвий соус і масло (пропорції – на ваш смак), полийте салат заправкою, яка вийшла.